Widget Recent Post No.

Τελική Επίσημη Ανακοίνωση για τους Μελισσοκόμους



Α) Αν είναι επαγγελματίες μελισσοκόμοι:

Συμπληρώνουν το έντυπο Α, βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένου.

Μια απλή υπεύθυνη δήλωση σε ένα απλό λευκό χαρτί στην οποία θα αναγράφουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό μελισσοκομικού βιβλιαρίου και να αναφέρουν: Είναι επιτακτική ανάγκη να μεταβώ από (δ/νση κατοικίας) σε (Μέρος όπου βρίσκονται τα μελισσοσμήνη) διότι βρίσκονται σε αυτό το σημείο τα ( αριθμός μελισσοσμηνών) μελισσοσμήνη μου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες σε αυτά από τις (ώρα που πηγαίνετε) έως τις (ώρα που αποχωρείτε) .


Να έχουν μαζί τους το μελισσοκομικό βιβλιάριο

4.Να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα.

Β) Αν είναι ερασιτέχνες:

Μια απλή υπεύθυνη δήλωση σε ένα απλό λευκό χαρτί στην οποία θα αναγράφουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό μελισσοκομικού βιβλιαρίου και να αναφέρουν: Είμαι ερασιτέχνης μελισσοκόμος με κωδικό μελισσοκομικού βιβλιαρίου EL58/……και είναι επιτακτική ανάγκη να μεταβώ από (δ/νση κατοικίας) σε (Μέρος όπου βρίσκονται τα μελισσοσμήνη) διότι βρίσκονται σε αυτό το σημείο τα ( αριθμός μελισσοσμηνών) μελισσοσμήνη μου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες σε αυτά από τις (ώρα που πηγαίνετε) έως τις (ώρα που αποχωρείτε) .

2.Να έχουν μαζί τους το μελισσοκομικό βιβλιάριο.

3.Να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα.

Για τις μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση. Έχει ήδη σταλεί επιστολή από την ΟΜΣΕ στην ΓΓΠΠ προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στις μετακινήσεις των μελισσοκόμων εκτός νομών.

Όσον αφορά τους ερασιτέχνες χωρίς μελισσοκομικό βιβλιάριο, επιβάλεται να συμπληρώσουν και αυτοί το έντυπο, με όλα τα παραπάνω στοιχεία (εκτός απο τον αριθμό μελ. βιβλιαρίου), έστω και χειρόγραφο, και να φέρουν μαζί τους και την αστυνομική ταυτότητα, όπως επίσης και οποιαδήποτε άλλο αποδεικτικό στοιχείο.... Σε μεχρι στιγμής ελέγχους δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Κι αν δεν έχουμε μελισσοκομικό βιβλιάριο;
    Έχω μόλις 8 κυψέλες, ευτυχώς σχετικά κοντά, στα δύο χιλιόμετρα, αλλά όσο νά 'ναι καραντίνα είναι αυτή, έλεγχοι γίνονται και εδώ στο χωριό, και τα πρώτα πρόστιμα έπεσαν και ο προβληματισμός μεγαλώνει.
    Σκέφτομαι να κάνω το χαρτί χωρίς κωδικό μελισσοκομικού βιβλιαρίου.
    Έτσι για να δείξω καλή θέληση και συμμόρφωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά έχουμε κάποιο νέο για το τι ισχύει για τους ερασιτέχνες που δεν έχουν μελισσοκομικό βιβλιάριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι μελισσοκομικοί σύλλογοι τι κάνουν? εάν δεν ενδιαφερθούν και δεν πιέσουν την ΔΑΟΚ ΤΩΡΑ για να μη χαθούν τα μελισσάκια μας εξ αιτίας της απουσίας μας, τότε πώς θα αυξηθούν τα ΜΕΛ..Η τους?
    οι ερασιτέχνες μελισσοκόμοι είναι τα υποψήφια μέλη των μελισσοκομικών συλλόγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπέρα!

    Εκατοντάδες ερασιτέχνες μελισσοκόμοι έως 9 μελίσσια που δεν έχουν μελισσοκομικό βιβλιάριο βάσει νόμου 570910/1415/2001ΦΕΚ/Β/642/28/05/01

    ΔΕΝ μπορούν να μετακινηθούν για να πάνε στα μελίσσια τους.Να τα αφήσουν να χαθούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!