Widget Recent Post No.

Κόλπο να κόβουμε το ζυμάρι για μεγάλα αποτελέσματα στα μελίσσια



Πως βάζουμε το ζυμάρι για να δούμε άμεσα αποτελέσματα στο κτίσιμο των κηρηθρών και την αύξηση της γέννας; Πολλοί συνάδελφοι κόβουν το ζυμάρι με τον πατροπαράδωτο τρόπο δηλαδή μια μικρή τρύπα στο κέντρο του, ωστόσο όταν τα μελίσσια έχουν πολύ μεγάλες ανάγκες σε κατανάλωση πρέπει να αλλάξουμε τρόπο. Δεν χρειάζεται να πω πολλά για να σας εξηγήσω τη μέθοδο!

Καθώς τοποθετούμε το ζυμάρι παίρνουμε το μαχαίρι και κόβουμε όλη την επιφάνεια της σακούλας στο κάτω μέρος. Σε ένα πολύ σφιχτό μελίσσι 10άρι και πάνω μπορούμε να ξετυλίξουμε ολόκληρο το ζυμάρι και να το βάλουμε χωρίς σακούλα. Η συγκεκριμένη μέθοδος προτείνετε να γίνει με το ζυμάρι του ενός κιλού, το οποίο μέσα σε 24-48 ώρες θα καταναλωθεί πλήρως. Επειδή είναι παχύρευστο βοηθάει πάρα πάρα πολύ να ταιστει ο γόνος με μπόλικη τροφή και επειδή ένα μέρος αποθηκεύεται οι μέλισσες μετά το χρησιμοποιούν επίσης για τον γόνο αλλά και το κτισιμο των κηρηθρών. Βάζοντας έτσι το ζυμάρι δίνουμε μεγάλη ποσότητα τροφής ξαφνικά και αυτό έχει άμεσο αποτέλεσμα.

Προσωπικά βρήκα μερικά μελίσσια που είχαν πραγματικά ανάγκη σε τροφή και εφάρμοσα τη μέθοδο αυτή. Για να δείτε πως το έκανα έβγαλα φωτογραφίες. Η τροφή που δοκιμάζω αυτή τη στιγμή είναι η ΜΕΛΟΖΥΜ EXTRA της Αρκαδικής Μελισσοκομίας. (Δείτε τη τροφή εδώ)








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια