Widget Recent Post No.

Πόλεμος εναντίον του Μόσχου Ντιώνια: Συνταγή με αυγό που οδηγεί σε ΕΚΡΗΞΗ ανοιξιάτικης ανάπτυξης



Άλλη μια ανάρτηση απο την Ορεινή Μέλισσα
Το τελευταίο διάστημα ο μεγάλος επαγγελματίας μελισσοκόμος Μόσχος Ντιώνιας, δημοσίευσε ένα πείραμα που έκανε στα μελίσσια του, δίνοντας πρωτεϊνική τροφή η οποία περιέχει αυγό γάλα και βάμμα πρόπολης. Τα αποτελέσματα όπως είδε ο ίδιος και πολλοί άλλοι που συμμετείχαν στο πείραμα, ήταν εξαιρετικά, έτσι λοιπόν έδωσε τη συνταγή για να πειραματιστούν και άλλοι μελισσοκόμοι. Η συνταγή είναι η εξής:


Η ΣΥΝΤΑΓΗ
Το τάισμα έγινε με 500 γρ ζάχαρη, 500 ml νερό, ένα αυγό, 200 γρ γάλα και 10 ml βάμμα πρόπολης σε κάθε μελίσσι.

Έπειτα από λίγη περίοδο πολλοί ακόμα μελισσοκόμοι πειραματίστηκαν και είδαν ότι όντως είχε πολύ καλά αποτελέσματα.

Ωστόσο μετά από την δημοσίευση της συγκεκριμένης συνταγής, πολλοί μελισσοκόμοι βρέθηκαν να χλευάσουν και να κοροϊδέψουν τον Μόσχο, αγνοώντας πλήρως την πολύχρονη εμπειρία του. Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι ό Μόσχος έχει συνεισφέρει όσο κανένας άλλος στην Ελλάδα, βοηθώντας αφιλοκερδώς χιλιάδες άτομα.

Η συνταγή απο όσους την έχουν δοκιμάσει δείχνει να δουλεύει εξαιρετικά:

Δείτε φωτογραφίες από τον φίλο μας Κώστα Πρεζάνη από την Κίμωλο: Όπως έγραψε ο ίδιος: "Μόσχο έσωσες τα νησιά μας"...













Άλλα και άλλοι μελισσοκόμοι που ξεκίνησαν το πείραμα βάζοντας μέσα στο ζυμάρι και στο σιρόπι, αυγό....






Η συνταγή δουλεύει εξαιρετικά, όμως συνεχίζουν να υπάρχουν μελισσοκόμοι που εναντιώνονται σε αυτή τη συνταγή. Η δική μου άποψη πάνω στο θέμα, είναι ότι δεν είναι απαραίτητα κακό να πειραματιζόμαστε. Έχω χρησιμοποιήσει και εγώ ασπράδι από αυγό στο παρελθόν.

Ωστόσο πάνω στο θέμα εγώ έχω να δώσω μια ιδέα. Στο εμπόριο κυκλοφορεί αυτό το σκεύασμα, το οποίο είναι παστεριωμένο 100% ασπράδι αυγού, η πιο πλήρης και αγνή πρωτείνη, με κόστος μόνο 3 ευρώ τα 500 ml, το οποίο περιέχει 55γρ απο 45 διαφορετικές πρωτείνες (αμινοξέα), χωρίς λιπαρά, χωρίς υδατάνθρακες και χωρίς κάτι βλαβερό για τη μέλισσα. Νομίζω πως αυτό το σκεύσμα σε συνδιασμό με τη γύρη της μέλισσας, δημιουργεί την πιο πλήρη τροφή για τη μέλισσα, και αξίζει να πειραματιστούμε σε λίγα μελίσσια για αρχή... Το λέω σαν μια ιδέα....





Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. σχετικα με τη συνταγη. ερωτηση?1 το αυγο ολο? 2 πιο γαλα πχ{ φρεσκο, εβαπορε, σκονη κλ.}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. BIO πες για τα μελια που επερνες απο τον Βασίλη και τα πουλαγες για ΒΙΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΗΣ ΚΑΝΑ ΜΕΛΙ.ΟΠΩς ΒΑΖΕΙς ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙς ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΜΠΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ .ΜΗΝ ΓΡΙΝΙΑΖΕΙς ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΟ ΑΥΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟ ..... ΑΥΓΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ FUMINTIL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανονικά πρώτα γίνονται τα πειράματα και μετά η δημοσιοποίηση. Δυστυχώς εδώ γίνεται το ανάποδο. Σε διαβάζουν και απλοί πολίτες. Τι γνώμη θα σχηματίσουν για το μέλι, αν ο κάθε ένας κάνει τα πειράματά του με ότι βρεί να τα ταΐσει, χωρίς να υπάρχουν έρευνες ετών (1-10 χρόνια) για τα αποτελέσματα στο μέλι και στην μέλισσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!