Widget Recent Post No.

Νέα από τις ανθοφορίες, μικρή ανατροπή σήμερα, και ανακοίνωση 8 Νοεμβρίου 2019



Επανερχόμαστε με τα νέα των μελισσιών μας! Σήμερα είχαμε ανατροπή! Εκεί που τα μελίσσια στο Αγρίνιο έτρωγαν τις προμήθειες που είχαν μέσα, σήμερα πήραμε θετικό νούμερο με +250 γραμμάρια. Φαίνεται πως μετά τη βροχή άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους, όμως πλέον τα μελίσσια αρχίζουν να μπαίνουν σε φάση ξεχειμωνιάσματος, και αυτό το καταλαβαίνουμε απο τον αισθητήρα που έχουμε τοποθετημένο μέσα στο γόνο... Καθώς περνούν οι μέρες το μελίσσι μαζεύεται το βράδυ, ο γόνος λιγοστεύει, και υπολογίζουμε το ξεγόνιασμα να γίνει μέσα στο Δεκέμβριο. Όσον αφορά τη θερμοκρασία μέσα στο μελίσσι το βράδυ, απο 32 που ηταν πριν 7 μέρες πλέον φτάνει τους 29 βαθμούς, και τη μέρα που απλώνει το μελίσσι η θερμοκρασία επανέρχεται. Στα Βόρεια μέχρι τέλος Νοέμβρη θα έχουν ξεγονιάσει εφόσον κάνει κρύο.


Λίμνη Τριχωνίδα Νομός Αιτωλοακαρνανίας
+250
Συνεχίζει να έρχεται γύρη, έχουμε επιλέξει μεριά με πολύ καλη θερμοκρασία και ήλιο.

Πρέβεζα
Απο Πρέβεζα μεριά έχουμε δεδομένα απο 2 ζυγαριές σήμερα
- 150 πήραμε απο την μια ζυγαριά τα οποία βόσκουν σε υψόμετρο και με λίγες κουμαριές
+80 απο το κάμπο της Πρέβεζας
Προηγήθηκαν βροχές, εξού και τα πεσμένα νούμερα, ενώ στο αγρίνιο που έβρεξε πιο νωρίς, τα μελίσσια άρχισαν να επανέρχονται.

ΠΛΑΝΟ 2019!
Σκοπός μου είναι να έχω πεντακάθαρα απο βαρρόα μελίσσια αυτή τη στιγμή, και να δωθεί και το τελευταίο χτύπημα για τη νοζεμίαση, ωστε τα μελίσσια να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα στο χειμώνα. Το πιο αποτελεσματικό σκεύασμα ειναι το νοζεβίτ, και εγώ προμηθεύομαι την γνωστή σε όλους τροφή απο την Αρκαδική Μελισσοκομία με νοζεβίτ μέσα....

ΝΕΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Πλέον σκέφτομαι να κάνω μια πολύ μεγάλη συνεργασία, με βασιλοτρόφο τεράστιας δυναμικής, και αν όλα πάνε καλά θα υπάρξει σχετική Ανακοίνωση. Μέσα απο αυτή τη συνεργασία, θα μπορέσουν οι μελισσοκόμοι να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές οικονομικές βασίλισσες και παραφυάδες με την Εγγύηση απο την Ορεινή Μέλισσα! Πολύ ωραία πράγματα έρχονται λοιπόν, οπότε μείνετε συντονισμένοι....

ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ
Εξασφαλίζουμε μόνωση στα μελίσσια μας. Μόλις ανοίξει ο καιρός πρέπει να τσεκάρουμε εκ νέου πόσα απο τα μελίσσια μας χρειάζονται και άλλο σφίξιμο. Άσπρα πλαίσια, και πλάισια με μέλι γύρη που είναι εγκαταλελειμένα τα παίρνουμε στην αποθήκη... Δώστε τροφές στα μελίσσια για να δημιουργήσουν προμήθειες και σφίξτε όσο περισσότερο μπορείτε. Οι δύο καλύτερες επιλογές μελισσοτροφής, που σας προτείνουμε με κλειστά μάτια είναι οι παρακάτω:
1. Μελοζύμ με Nozevit απο την Αρκαδική Μελισσοκομία
2. Μελοζύμ extra απο την Αρκαδική Μελισσοκομία





ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια