Widget Recent Post No.

Νέα απο τα μελίσσια 16 Νοεμβρίου 2019



Προχωράμε στη καρδιά του χειμώνα, και πλέον το κρύο είναι έντονο το βράδυ... Τα μελίσσια σφαιρώνουν όταν πέφτει η θερμοκρασία, και πλέον μπορούμε να πούμε, ότι το φθινόπωρο τελείωσε! Βέβαια να λέμε την αλήθεια, στα πολύ νότια ειναι αλλιώς... Εκεί να φανταστείτε υπάρχουν μελισσοκόμοι που έκοψαν και παραφυάδες. Πάντα πρέπει να βλέπουμε και τη περιοχή του καθενός, εφόσον απο τη μια άκρη στην άλλη υπάρχει χαώδης διαφορά στους χειρισμούς...


ΤΩΡΑ όσον αφορά τα νέα της ζυγαριάς...
-150 Αγρίνιο
-180 κάμπος Πρέβεζας
+40 Ημιορεινά της Πρέβεζας

Πλέον βλέπουμε αυτό που σας είχα πεί.... Ότι τα μελίσσια όταν ειναι ξεγονιασμενα ή έχουν λιγο γόνο, έχουν πιο σταθερά νούμερα πχ -100 -200 γραμμάρια τη μέρα. Όταν έχει καλή μέρα έχουμε ακόμη μικρότερα νούμερα. Ξέρουμε ότι ένα μελίσσι τρώει περίπου μια δίκιλη τροφή το μήνα.

Οι κουμαριές έχουν τινάξει τα πέταλα, σε αρκετές περιοχές, όμως σε άλλες βρίσκετε στα φόρτε της. Οι θερμοκρασίες τώρα όμως πέφτουν το βράδυ, τα μελίσσια σφαιρώνουν, και αυτός είναι και ο λόγος που η κουμαριά συνδιάζεται με προβλήματα... Οι μέλισσσες δεν πίζουν το μέλι εύκολα όταν κάνει κρύο. Φυσικά όσα μελίσσια είναι σφιγμένα και ζεστά δεν έχουν αυτό το πρόβλημα.

Σήμερα μίλησα με τον επαγγελματία μελισσοκόμο Κώστα που συνεργαζόμαστε απο τα Τρίκαλα, και μου είπε ότι αποφάσισε να διαθέσει επιλεγμένες παραφυάδες πριν τη λήξη της σεζόν. Θα δώσει 5άρες παραφυάδες στα 70 ευρώ, σφιγμένες κομπλέ, και για όσους θέλετε μπορείτε να πάτε στα μελίσσια και να διαλέξετε. Φτιάχνει κορυφαίες βασίλισσες, και ετοιμάζομαι πολύ ωραία πλάνα για το 2019. Εννοείτε ότι θα δείξουμε και σε εσάς πολλά απο αυτα... Για περισσότερα δείτε εδώ

ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ
Εξασφαλίζουμε μόνωση στα μελίσσια μας. Άσπρα πλαίσια, και πλάισια με μέλι γύρη που είναι εγκαταλελειμένα τα παίρνουμε στην αποθήκη... Δώστε τροφές στα μελίσσια για να δημιουργήσουν προμήθειες και σφίξτε όσο περισσότερο μπορείτε. Οι δύο καλύτερες επιλογές μελισσοτροφής, που σας προτείνουμε με κλειστά μάτια είναι οι παρακάτω:
1. Μελοζύμ με Nozevit απο την Αρκαδική Μελισσοκομία
2. Μελοζύμ extra απο την Αρκαδική Μελισσοκομία





ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια