Widget Recent Post No.

Νέα απο τα μελίσσια 15 Νοεμβρίου 2019



Σήμερα ήταν αρκετά καλή ημέρα, οι κουμαριές έδωσαν ρέστα σε πολλές περιοχές, και όπως βλέπω αρχίζουν να φτάνουν στο πίκ τους σε ορισμένες περιοχές. Απο δεδομένα σήμερα έχουμε:
-10 γραμμάρια Αγρίνιο
+300 Ημιορεινά της Πρέβεζας
-140 καμπος Πρέβεζας


Μας γράφει ο μελισσοκόμος Οδυσσέας απο τη Κεντρική Ελλάδα:
"Θα αρχίσουν σιγά σιγά να ξεγονεύουν κάποια μελίσσια. Είμαστε στα μισά ακριβώς του Νοέμβρη, 15 σήμερα του μηνός. Μερικά διατηρούν δύο με τρία πλαίσια κανονικούς γόνους. Δεν έκαναν ακόμα σφαίρα τα μελίσσια διότι οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Ένα εννιάρι που κοίταξα χθες έχει σε ένα μόνο πλαίσιο λίγο καλυμένο γόνο και κάποιες, λίγες νεαρές μέλισσες σ' αυτό το πλαίσιο, έχουν Βαρρόα επάνω τους. Θα περιμένω λίγο να ξεγονέψει καλά και να κάνω θεραπεία που σκοτώνει ακαριαία όλες τις Βαρρόα που υπάρχουν μέσα στο μελίσσι..."

Στον Έβρο και στα Βόρεια έχουμε μια τελείως διαφορετική εικόνα. Τα μελίσσια ξεγονεύουν, ενώ στα πολύ Νότια κρατούν αρκετούς και ωραίους γόνους. Αυτό παιδιά συμβαίνει κάθε χρόνο, και θα πρέπει να γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας για να κάνουμε σωστή θεραπεία βαρρόα, ταίσματα στους σωστούς χρόνους κλπ.

ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ
Εξασφαλίζουμε μόνωση στα μελίσσια μας. Άσπρα πλαίσια, και πλάισια με μέλι γύρη που είναι εγκαταλελειμένα τα παίρνουμε στην αποθήκη... Δώστε τροφές στα μελίσσια για να δημιουργήσουν προμήθειες και σφίξτε όσο περισσότερο μπορείτε. Οι δύο καλύτερες επιλογές μελισσοτροφής, που σας προτείνουμε με κλειστά μάτια είναι οι παρακάτω:
1. Μελοζύμ με Nozevit απο την Αρκαδική Μελισσοκομία
2. Μελοζύμ extra απο την Αρκαδική Μελισσοκομία





ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια