Widget Recent Post No.

Mavric για καταπολέμηση βαρρόα. Όταν το πάθημα γίνετε μάθημα....


Το mavric είναι γνωστό γεωργικό φάρμακο με δραστική ουσία fluvalinate (ίδια με το πανάκριβο check mite από τη bayer). Για τη μελισσοκομία είναι μη εγκεκριμένο, όμως παλαιότερα χρησιμοποιήθηκε κατα κόρον από μελισσοκόμους, οι οποίοι κάνοντας υπερδοσολογίες στις θεραπείες τους, αχρηστεψαν το φάρμακο, δημιουργώντας ανθεκτικά στελέχη βαρρόα που δεν πεθαίνουν σε καμία θεραπεία με τη συγκεκριμένη δραστική ουσία πλέον. Φυσικά λάθη έγιναν πολλά, χάθηκαν μελίσσια, και όπως φαίνεται συνεχίζουν να γίνονται...


~Θεωρείτε πλέον η πιο άχρηστη θεραπεία που μπορεί να κάνει κάποιος στα μελίσσια του, εφόσον μολύνεται το μέλι, και δεν θεραπεύονται τα μελίσσια~

Γράφει μελισσοκόμος...
Πριν 15 μέρες έκανα χρήση mavrick. Τι μπορεί να συνέβη και τι να κάνω; Aπω παλιό μελισσοκόμο πήρα την συνταγή. Έβαλα 100ml mavrick σε 400 νερό και έβαλα 20ml στα 10 πλαίσια.








Απάντηση επαγγελματία μελισσοκόμου....
Το μαβρικ το είχε χρησιμοποιήσει ο πατέρας μου πριν κάποια χρόνια και η δοσολογία ήταν 8 -9 σταγόνες στο λίτρο το νερό. Αυτή η αναλογία που εβαλες είναι για εμποτισμο σε ξιλακια νοβοπάν όχι για ράντισμα.. Τα δηλητηρίασες.. Για κάποιον που έχει λίγα μελισσακια υπάρχουν τόσες εγκεκριμένες και μη ταινίες για βαροα.. Δεν αξηζει τον κόπο να μπλέκει κανείς με γεωργικά και κτηνιατρικά ακαρεοκτονα..

Άλλος μελισσοκόμος λέει...
Ο άνθρωπος προτίμησε να ρωτήσει έναν παλιό μελισσοκομο. Δεν έκανε και κάτι το τρομακτικό. Οι περισσότεροι παλιοί κάνανε θεραπεία βαρροα μόνο με μαβρικ και τακ-τικ. Η μελισσοκομια δεν μαθαίνεται σε 1-2-3 χρόνια. Όσο ασχολείσαι μαθαίνεις. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική από την άλλη. Ωραία τα βιβλία μελισσοκομιας αλλά στην πρακτική μαθαίνεις περισσότερα.

Φίλε μου να θυμάσαι, οτι αρκετοί μελισσοκόμοι (οχι ολοι) λένε και ψέματα, το ιδιο έκαναν και σε εμενα (πειραματιστικες καπιος επανω μου) αλλα για καλή μου τυχη η συνταγή που μου έδωσε σε εμενα δούλεψε θεραπευτικά, και μετά ρώταγε τη έκανα!!!

mavrik βάζουμε οταν δεν έχουμε μελια και τα ταιζουμε μονο με τροφες , αλλιος το μελι ειναι για πεταμα αν έχεις μεσα , στο 1 λιτρο ηλιέλαιο ή καλαμποκελαιο βάζουμε από 90 ml μέχρι 120 ml mavrik 2 χαρτιά ανά 7 μερες

Πειράματα έδειξαν...
Ότι η δραστική ουσία fluvalinate, που έχει το mavric και άλλα σκευάσματα του εμπορίου, αφήνει υπολλείματα για χρόνια σε μέλι και κερί, και η αποτελεσματικότητα του είναι πολύ χαμηλή. Αυτό οφείλετε στην αλόγιστη χρήση φαρμάκων στο παρελθόν, με αποτέλεσμα η βαρρόα να αποκτήσει ανθεκτικότητα. Είναι βέβαιο ότι τα μελίσσια παραπάνω χάθηκαν λόγω υπερδοσολογίας του φαρμάκου....

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Όταν πρωτοχρησιμοποίησα το Μαυρίκ έκανε θαύματα. Ήρθε όμως η χρονική στιγμή που η αποτελεσματικότητά του ήταν μηδενική και έτσι κάναμε στροφή προς το τακ τικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειναι ίδια με το πανάκριβο check mite .το check mite δραστικη cumafos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω κάνει θεραπεία με mavrik και είχα πολύ καλύτερα αποτελέσματα συγκριτικά με θεραπεία με οξαλικό οξύ με ενστλαξη ή με ταινίες οξαλικού που δοκίμασα νωρίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!