Widget Recent Post No.

Καταπολέμηση κηρόσκορου εντελώς βιολογικά και γρήγορα. Η δική μου μεθοδος



Γράφει μελισσοκόμος στη σελίδα μας...
Εφαρμόζω εδώ και χρόνια μια πολύ αποτελεσματική μέθοδο για καταπολέμηση του κηρόσκορου. Να πω την αλήθεια, ποτέ δεν είχα καλή σχέση με τα φάρμακα. Έχω διαβάσει και δει διάφορες μεθόδους, με θειάφι, και άλλα χημικά. Εγώ βρήκα τη δική μου μέθοδο, χρησιμοποιώντας μόνο καπνό και φύλλα καρυδιάς. Καπνίζοντας κυριολεκτικά τις κυψέλες απολυμαίνονται απο τα πάντα, όχι μόνο απο το κηρόσκορο αλλά και απο άλλα έντομα μικρόβια. Βάζουμε ανάμεσα απο κάθε πάτωμα φύλλα καρυδιάς και τις κηρήθρες τις βρίσκω σα καινούργιες. Θα σας εξηγήσω πως το κάνω, και τα τελευταία χρόνια έχω σωθεί απο το κηρόσκορο.

Έχει ως εξής... Το φθινόπωρο καθώς αφαιρώ τα πατώματα απο τα μελίσσια, τα τοποθετώ κατευθείαν το ένα πάνω απο το άλλο, και πρίν τα σφραγίζω, κάνω πάντα κάτι για το κηρόσκορο. Τα φύλλα καρυδιάς τα βάζω σε κάθε πάτωμα, έτσι ώστε να μην μπορεί να μεγαλώσει η πεταλούδα. Έχω ακούσει μελισσοκόμους να περνανε και με σταχτη τις κηρήθρες η οποία μέθοδος μου κινεί το ενδιαφέρον εφόσον ξερω οτι η στάχτη καταπολεμά ολο τα παράσιτα. Δε ξέρω βέβαια πως μπορεί να επηρεάσει τις μέλισσες αυτό. Αν κάποιος γνωρίζει και έχει δοκιμάσει ας μας πεί. Στη συνέχεια. Ξεχωρίζω αν μπορώ τις άχτιστες ή άσπρες κηρήθρες, εφόσον τις άσπρες δεν τις πιάνει ο κηρόσκορος. (προσοχή άσπρες κηρήθρες που τυχών έχουν προμήθειες επάνω πχ γύρη τις πιάνει ο κηρόσκορος). Στη συνέχεια αφού κάνω σωρό με 7 πατώματα περίπου τις μαύρες κηρήθρες, τις σφραγίζω με φύλα καρυδιάς ανάμεσα. Απο πάνω ανεβαίνω στο τελευταίο πάτωμα, και ανοίγοντας λίγο το καπάκι, ρίχνω πυκνό καπνό, συνεχόμενα! Συνεχόμενα μέχρι να ζεσταθεί ολόκληρο το καπνηστήρι.

Ο καπνός είναι πιο βαρύς απο τον αέρα, οπότε όταν ρίχνουμε στη κορυφή απο τη "ντάνα" με τα πατώματα, όλος ο καπνός πάει κάτω και οι κηρήθρες πλυμμηρίζουν απο καπνό. Αφού λοιπόν με το καπνηστήρι μας γεμίσουμε καπνό, μέχρι τέρμα, τόσο που να ξεχειλίζει καπνός απο το καπάκι. Σφραγίζουμε αεροστεγώς και επάνω και αφήνουμε το καπνό να δράσει για ώρες. Με αυτή τη μέθοδο έχουμε σίγουρα αποτελέσματα. Αλλά τα φύλλα καρυδιάς δίνουν μεγάλη διάρκεια στη καταπολέμηση του σκόρου.

Να ξέρετε ποτέ δεν αφήνουμε εκτεθειμένες τις κηρήθρες πριν εφαρμόσουμε αυτή τη μέθοδο, διότι αν ο κηροσκόρος προλάβει και γεννήσει αυγά, θέλει περισσότερη δουλειά, και πρέπει να καπνίσουμε 2-3 φορές με το παραπάνω τρόπο για σιγουριά. Με αυτή την μέθοδο την Άνοιξη έχω πεντακάθαρες κηρήθρες χωρίς ίχνος απο κηροσκόρο. Και πάνω απο όλα εντελώς βιολογικά!

SOS ΜΉΝΥΜΑ ΑΠΟ ΟΡΕΙΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑ...
Για όσους μελισσοκόμους δεν θέλουν να κάνουν πειραματισμούς, υπάρχει ένα σκεύασμα xentari λέγεται το οποίο είναι στάνταρ, αποτελεσματικό, και με 20 ευρώ παίρνεις 500 γραμμάρια που βγάζουν 1500 κηρήθρες. Για έναν που δεν θέλει να ρισκάρει την περιουσία του, κάνοντας βιολογικές μεθόδους, ας κάνει την θεραπεία με το βάκιλο (το xentari ειναι 100% βιολογικό) και να έχει και το κεφάλι του ήσυχο ότι ειναι καθαρές οι κηρήθρες...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια