Widget Recent Post No.

Κλοπές χωρίς προηγούμενο: Δείτε φωτογραφία πως έκαναν τα μελίσσια του



Οι κλοπές έχουν τρελάνει κυριολεκτικά τους μελισσοκόμους. Εξαφανίσεις ολόκληρων μελισσοκομείων, βανδαλισμοί δίχως λόγω και αιτία, αναποδογύρισμα κυψελών για το μίσος μεταξύ μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων και άλλα πολλά περιστατικά που δεν μπορεί κανείς να πιστέψει. Τα τελευταία χρόνια έχουμε μια ραγδαία αύξηση τέτοιων περιστατικών, όπου οι μελισσοκόμοι δέχονται επιθέσεις από παντού και έχουν πλέον φτάσει στα όρια τους.


Κανείς δεν θα ξεχάσει την υπόθεση της Παύλιανης, όπου πετάχτηκαν απο τους γκρεμούς δεκάδες κυψέλες απο πολλούς διαφορετικούς μελισσοκόμους, και η αστυνομία ούτε τότε κατάφερε να εντοπίσει το δράστη. Αλλά και να τον εντοπίσει αφήνετε ελεύθερος με μια απλή "αναστολή" και ένα απλό προστιμάκι, και στη συνέχεια επαναλαμβάνει πάλι το ίδιο, εφόσον η κλοπή μελισσιών είναι το πιο εύκολο και αποδοτικό κλέψιμο.

Οι μελισσοκόμοι πλέον εξοπλίζονται με προηγμένη τεχνολογία στις κυψέλες τους, και έχουν πιαστεί αρκετοί εγκληματίες, όμως πρέπει να γίνουν πολλές τέτοιες κινήσεις για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μάστιγα της μελισσοκομίας. Δεν γίνετε αλλιώς. Διαβάστε μια ανακοίνωση του μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας, και θα καταλάβετε τι βιώνουν οι μελισσοκόμοι. Είναι μόνο μια γεύση...

Οι  φθορές και οι κλοπές συνεχίζονται.
Οργή και αγανάκτηση προκαλούν στους μελισσοκόμους στο Καστρί Αγιάς (Λάρισας) οι κλοπές και οι βανδαλισμοί.
Εδώ η φωτογραφία είναι από το προχθεσινό βράδυ ύστερα από την επίθεση που δέχτηκαν από  κάποιον βάρβαρο δίχως αιτία και αφορμή.

Όπως και οι κλοπές συνεχίζονται στην ίδια περιοχή με αφαίρεση πλαισίων με μέλι, αλλά καταγγελίες έρχονται  και από την Υπέρεια  (επαρχίας Φαρσάλων) με αφαίρεση μελισσοκυψελών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια