Widget Recent Post No.

Σούπερ πατέντα: Πως θα κρατάμε πολλές ζωντανές βασίλισσες απο ένα μελίσσι



Ένας μελισσοκόμος εφηύρε μια πανέξυπνη πατέντα, για να εγκλοβίζει πολλές ζωντανές βασίλισσες μέσα στο ίδιο μελίσσι, και αυτές να μη σκοτώνονται μεταξύ τους, ούτε να τραυματίζονται. Όλοι γνωρίζουμε ότι μόλις μείνει ορφανό ένα μελίσσι κάνει βασιλικά κελιά ορφάνιας. Πολλά σε αριθμό. Ωστόσο μόλις εκκολαφθεί η πρώτη βασίλισσα σκοτώνει όλες τις υπόλοιπες βασίλισσες και μένει αυτή ζωντανή. Πάνω σε αυτό βασίστηκε ο μελισσοκόμος που θα δούμε παρακάτω, και έφτιαξε μια πατέντα προκειμένου να "παγιδεύονται" πολλές βασίλισσες, και στην τελική να μην επιβιώνει μόνο μια αλλά όσες χρειαζόμαστε εμείς....

Έφτιαξε λοιπόν συρμάτινα κλουβάκια, τα οποία και σχεδίασε να κουμπώνουν ακριβώς επάνω στο βασιλικό κελί κάθε βασίλισσας. Μέσα σε κάθε κλουβάκι αφήνει αρκετό χώρο και καμια 10αριά μέλισσες περίπου για να συνοδεύουν τη βασίλισσα μόλις γεννηθεί. Όπως ήδη γνωρίζετε, η βασίλισσα με το που γεννιέται είναι πολύ σημαντικό να ταιστεί και να θραφεί σωστά, έτσι ώστε να αναπτύξει και το υπόλοιπο σώμα της. Είναι γεγονός άλλωστε ότι μόλιες γεννιέται το σώμα της δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένο και χρειάζεται πλούσιο βασιλικό πολτό για να αναπτυχθεί σωστά. Εξού και απο μικρά μελίσσια δεν βγαίνουν καλές βασίλισσες, ακόμη και αν τους βάλουμε έτοιμο σφραγισμένο βασιλοκελί.

Δείτε τη πατέντα του μελισσοκόμου....







Η κάθε βασίλισσα μένει σε αυτό το αυτοσχέδιο κλουβάκι το πολύ για 1 ημέρα, και μετά μπαίνει στο νέο της μελίσσι. Κατά την εισαγωγή προσέχουμε ιδιαίτερα, γιατί ένα ξένο μελίσσι δε δέχεται έτσι εύκολα τη νέα βασίλισσα. Καλό είναι οι παραφυάδες που θα κόψουμε με αυτέ τις βασίλισσες να είναι με πλυθησμό απο το ίδιο το μελίσσι, ειδάλως θα χρειαστούμε ένα κλουβάκι για να εισάγουμε τη βασίλισσα, και να μείνει μέσα κάποιες ώρες πρίν την απευλευθερώσουμε.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Από τι σύρμα γίνονται αυτά τα κλουβακια και πως πιάνουν πάνω στο πλαίσιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα κλουβιά γίνονται από τσιμέντο και τα πιάνουμε πάνω στο τελάρο με πάρα πολλά σίδερα . ΤΌΣΟ ΕΎΚΟΛΟ ΕΊΝΑΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!