Widget Recent Post No.

Για 8η συνεχή χρονιά χωρίς μέλι οι μελισσοκόμοι



Ιδιαίτερα δυσμενής επιπτώσεις δημιουργούνται στη παραγωγή μελιού, σε όλη την Ελλάδα, με τη παραγωγή μελιού να βρίσκεται σε μειωμένα επίπεδα. Χρόνο με το χρόνο η κατάσταση χειροτερεύει, και φέτος ιδιαίτερα άσχημη ήταν η κατάσταση για το ελατίσιο μέλι, το οποίο όπως λένε οι μελισσοκόμοι ήταν ανύπαρκτο. Για 8η συνεχή χρονιά το Μαίναλο δεν έδωσε το περίφημο μέλι του, που μάλιστα έχει και ένδειξη ΠΟΠ.

Όπως πληρωφορηθήκαμε απο επαγγελματίες μελισσοκόμους, η χρονιά φέτος για το 2019 ήταν πολύ δύσκολη, και δεν είχε κανένας τα αποτελέσματα που περίμενε. Πέριση ο έλατος για την Ευρυτανία και άλλους νομούς πήγε εξαιρετικά καλά, ενώ φέτος ήταν καταστροφή. στο Μαίναλο οι μελισσοκόμοι δεν έμειναν καθόλου ευχαριστημένοι, και είναι η 8η χρονιά στη σειρά. Υπολογίζετε ότι η χρονιά φέτος ήταν χειρότερη απο τη περσινή, και δεν μπόρεσε να δώσει μέλι στους μελισσοκόμους, παρα μόνο σε ελάχιστες περιοχές. Σύμφωνα με την εμπειρία ενός μεγάλου επαγγελματία μελισσοκόμου, το Μαίναλο έδωσε στην αρχή κάποια ανθόμελα, όμως το περίφημο μέλι ελάτου βανίλια, ήταν πάλι σε έλλειψη με αποτέλεσμα να μη συλλέξουν τα μελίσσια.

Το μέλι που μας έδωσε το Μαίναλο δεν ξεπέρασε το 2-3 κιλά ανά κυψέλη». Οι παραγωγοί πήραν ένα μέρος της ζημιάς από το θυμαρίσιο μέλι και από το μέλι που έδωσαν οι κυψέλες που μεταφερθήκαν στους πορτοκαλεώνες της Λακωνίας.

Το φινάλε με το μέλι πεύκου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού λόγω της χαμηλής τιμής που έχει, πρέπει κάθε παραγωγός να παράγει μεγάλες ποσότητες. Η τιμή του είναι 6-7 ευρώ στη λιανική, ενώ η αγορά του έμπορου από τον παραγωγό κυμαίνεται από 3,60-3,80 ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Ας δώσει και φέτος οπως πέρσυ και πρόπερσι το πεύκο να πάρουμε 18-20 κιλα το μελίσσι και ας παει 3.80 το κιλό.Εσύ περίμενε να βγάλεις έλατο.χαaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτος του ελατου που εδωσε σε καποια μέρη μονο, όλα τα άλλα πήγαν εξαιρετικά. Πορτοκαλιές, παλιούρια, κάστανο, βελανίδι σε πολλα μέρη. Θυμάρι εξαιρετικά σε πολλές περιοχές. Επίσης ηλίανθος, τριφύλλια, βαμβακια και λυγαριες πανε πολύ καλα. Αναμενουμε και για πεύκα. Γιατι καλλιέργούμε κλιμα μιζεριας και δε λεμε ως έχουν τα πραγματα. Η μελισσοκομία έχει άλλα προβλήματα όπως οι ελληνοποιήσεις, οι χαμηλες τιμες, το παρεμπόριο και πολλα άλλα θεματα, η φύση μας δίνει μελι, απλα θελει κυνήγι και έξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το μαιναλο περσυ εδωσε βανιλια, οχι τρελα πραγματα αλλα εδωσε. φετος εκτος απο το ελατο ολα τα αλλα εχουν δωσει και πολυ καλα μαλιστα. και ανθομελα πηραμε και θυμαρι πηραμε και βελανιδι αρκετο προς πολυ. τωρα μενουν ρεικι, πευκο και κουμαρο. θα παρουμε και απο εκει τα μελακια μας. μην ειμαστε μιζεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οταν λες πηρατε θυμαρι ανθομελα και βελανιδι να σου θυμίσω οτι αυτα τα διαβαζουν μελισσοκομοι που γνωριζουν πωσ παραγονται αυτα τα μελια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!