Widget Recent Post No.

Δείτε τι συμβαίνει φέτος στα πεύκα και τον κάμπο - Τι λένε τα μελίσσια 27 Ιουλίου


Ο πεύκος έχει ήδη ξεκινήσει και πολλοί μελισσοκόμοι ήδη προετοιμάζονται για τους πρώτους τρύγους!

Εξαιρετικά έχει ξεκινήσει ο πεύκος σε Εύβοια Χαλκιδική Θάσο Λευκάδα, και το εντυπωσιακό είναι ότι έρχετα μέλι και σε περιοχές που άλλες χρονιές δεν έδινε. Όπως είχαμε γράψει και τη προηγούμενη περίοδο, οι βροχές όλη τη προηγούμενη περίοδο ευνόησαν σημαντικά τον εργάτη, και όπως έδειξε και η μεγάλη ερευνήτρια Σοφία Γούναρη, σε εποχές με πλούσια Άνοιξη με βροχές και καλές θερμοκρασίες, ο εργάτης αναπτύσσετε ταχύτατα. Ο έλατος δεν έδωσε τίποτα, όμως ο πεύκος όπως φαίνεται θα αποζημειώσει τους κόπους των μελισσοκόμων...


Φετινή φωτογραφίες λίγες ημέρες πρίν απο το μελισσοκόμο Γιώργο
Όσους ελέγχους κάναμε στα πεύκα είδαμε μπόλικη βαμβακάδα απο νωρίς την Άνοιξη, και το εντυπωσιακό είναι ότι φέτος έπιασαν εργάτη και μικρά πεύκα σε μεριές που άλλες χρονιές δεν βλέπαμε. Υπάρχει πολύ βαμβακάδα, και ήδη την τελευταία εβδομάδα που έχουμε νέα και ακούγονται απο μελισσοκόμους, οι άνοδοι απο τις ζυγαριές φτάνουν τα 1-2 κιλά. Η χρονιά θεωρείτε και φέτος αρκετά πρώιμη, όπως και πέριση ήταν πρώιμη, ενώ για τον έλατο και τις ανθοφορίες θεωρούταν όψιμη. Είναι πολύ καλά τα σημάδια και αν το πρώτο "μικρό" βάρεμα δίνει τόσο, στη συνέχεις που ο εργάτης θα κάνει το δεύτερο βάρεμα, τα μέλια θα είναι περισσότερα, για όσους καταφέρουν να διατηρήσουν δυνατά τα μελίσσια.



Όπως δημοσίευσε και ο μελισσοκόμος Γιάννης απο την ομάδα "μελισσοκόμος" του Μόσχου Ντιώνια, ο πεύκος έχει ξεκινήσει αρκετά πρώιμα, και τα μελίσσια ήδη γέμισαν με μελάκια. Είναι ένα δείγμα του τι γίνετε φέτος στον πεύκο:









Όσον αφορά τον κάμπο αυτή τη στιγμή όπου υπάρχει πεύκος ενισχύει τα μελίσσια, και τα δικά μας μελίσσια συνεχίζουν την εκτροφή γόνου.

Το πιο σημαντικό της περίοδου είναι η θεραπεία για τη βαρρόα, εμείς πρίν 2 μέρες εφαρμόσαμε την καλοκαιρινή καταπολέμηση με ταινίες οξαλικού οξέος και δώσαμε γυρεόπιτες για να κρατηθούν δυνατά τα μελίσσια....

Όσον αφορά το θυμάρι και τη βελανιδιά, μαρτυρίες λένε ότι ήταν μια πολύ καλή χρονιά, ειδικά για μερικούς μελισσοκόμους που έκαναν πολύ ωραίους τρύγους.

Επισκεφτείτε το site της Αρκαδικής Μελισσοκομίας, και προμηθευτείτε τροφές και άλλα προιόντα...
http://arkadikimelissokomia.gr/



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια