Widget Recent Post No.

Βγάλτε μελισσοκομικό βιβλιάριο εντελώς δωρεάν!!! Αποκαλυπτικά σχόλια για όσα πληρώνουν οι μελισσοκόμοι...



Σήμερα γράφουν οι ίδιοι οι μελισσοκόμοι είτε ανώνυμα είτε με το όνομα τους, και λένε σοβαρά στοιχεία όσον αφορά τους συλλόγους και την έκδοση μελισσοκομικού βιβλιαρίου χωρίς να πληρώσουν. Διαβάστε αναλυτικά τις εμπειρίες τους:

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
και εγώ εδώ στη Σέρρες έβγαλα κωδικό χωρίς εγγραφή σε σύλλογο, δεν μου ζητήθηκε. μόνο βεβαίωση που την πήρα από αγροτικό σύλλογο
Ανώνυμος είπε...
Εγω Αθηνα προσφατα εβγαλα βιβλιαριο χωρις τιποτα απο τα δυο....Απλη υπευθυνησ δηλωση οτι στο τοπο κατοικιας μου δεν υπαρχει ουτε συλλογος ουτε αγροτικος.
Ανώνυμος είπε...
ΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ.. ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΡΑΤΟΣ,ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ...

ΣΑΝ ΜΟΝΑΔΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ...

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΧΘΕΣ... ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ... ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

ΜΗΝΤΣΙΓΚΟΥΝΕΥΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑς ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟ...ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ...ΓΙΝΕ ΕΣΥ Η ΑΛΛΑΓΗ!!!
Ανώνυμος είπε...
50 ευρω σε εμας και υποχρεωτικη εγγραφη και συνδρομη, αλλιως δεν παιρνεις βεβαιωση.
PANAGIOTIS είπε...
ο συλογοσ πρεπη να υπαρχη και να κανη ελεχο αν ειναι κλεμενα οχι να χρηματηζετε μεχρη δεκα οχι να εχεισ εκατο και να ζητασ απο το συλογο να σου βεβαιωση οτι ειναι απο σμηνουργιεσ
Ανώνυμος είπε...
Εγω πληρωσα την 200αρα μου στην Ναυπακτο για την εγγραφη!!!!
Ανώνυμος είπε...
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΥΤΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ.ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΗΣ ΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.ΕΧΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΑΡΑΔΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ [Ε/Ε]
Γιώργος Τζας είπε...
Ναι τι να πω για αυτό το θέμα τώρα, μου ζητήθηκε βεβαίωση από μελισσοκομικό σύλλογο, είχα φτιάξει όλα τα υπόλοιπα χαρτιά και είχα φάει το τόπο να ψάχνω για σύλλογο, έψαχναν στο ίντερνετ, ρώταγα γύρω γύρω, τίποτα, είχα βρει στο ίντερνετ ένα σύλλογο και όταν κατάφερα μετά από 2 μέρες να βρω κάποιον, μου λέει ότι ο σύλλογος δε λειτουργεί επίσημα, το αστείο είναι ότι υπάρχει και στα αρχεία της ΟΣΜΕ, αφού είδα και απόειδα πήγα με όλα τα υπόλοιπα χαρτιά στη νομαρχία και λέω στη γεωπόνο, αυτά μάζεψα, δε κατάφερα να βρω σύλλογο και μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα, θα γράψεις στο υπόδειγμα του 1159 ότι στη περιοχή μου δεν υπάρχει σύλλογος. Οπότε καταλαβαίνετε. Απτή μία καλύτερα γιατί τελείωσα ποιο γρηγορα, απτην άλλη αν υπήρχε σύλλογος θα μπορούσα να είχα δανειστεί και τη πυροσφραγίδα, δε θα καθόμουν να τη φτιάξω για να γλιτώσει τα 100 ευρώ που τη πουλάνε!
Ανώνυμος είπε...
Φίλε μη μιλας καθόλου, γλίτωσες τα λεφτα στο σύλλογο. Εμας ζητανε ενα σωσρο λεφτα για μια βεβαιωση, ούτε πυροσφραγιδα δίνουν , ούτε τίποτα. Και μια φορα που χρειαστηκα τον σύλλογο δεν με εξυπηρετησαν και δειξαν αδιαφορία. Τουλαχιστον σου μεινε η πυροσφραγίδα.....
Ανώνυμος είπε...
Χάρη αν μπορεις γραψε μας τι συμβαινει φορολογικά, για να γνωριζει ενας νεος που επιθυμει να γινει μελισσοκομος τι θα αντιμετωπισει. Δηλαδή. Αν κάποιος π.χ. με 5-6 μελισσια και χωρις μελισσοκομικο βιβλιαριο, αγορασει 15 και τα κανει 20 για παραδειγμα. Αρχικά σιγουρα βγαζει μελ/κο βιβλιαριο. Μετα τα δηλωνει στην εφορια και πως? Τα μελισσοσμηνη αποτελουν τεκμηριο? πρεπει να δηλωνει ελαχιστο εισοδημα και εσοδα απο πωλησεις γι αυτα τα 20 σμηνη? Ευχαριστω.
Ορεινή Μέλισσα είπε...
Φίλε μου το μελισσοκομικό βιβλιάριο δεν εχει καμία σχέση με την φορολογία
Ανώνυμος είπε...
Εγώ πριν μερικές μέρες έβγαλα μελισσοκομικό βιβλιάριο στη Σέρρες. Έπρεπε να πάρω βεβαίωση από τον πρόεδρο του μελισσοκομικου συλλόγου αλλιώς δεν σου βγάζουν βιβλιάριο. Και το ποσό που έδωσα ήταν 5€.
ΦΩΤΗΣ είπε...
ΕΒΓΑΛΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ

Τα σχόλια έγιναν με αφορμή την παρακάτω ανάρτηση...


ΕΙΔΗΣΗ ΦΩΤΙΑ: Έκδοση μελισσοκομικού βιβλιαρίου χωρίς εγγραφή σε σύλλογο; Γίνεται;



Είδηση φωτιά σκάει από μελισσοκόμους που επικοινώνησαν με την Ορεινή Μέλισσα και μας είπαν νέα που πραγματικά σοκάρουν! Και βάζουν φωτιά στα θεμέλια της μελισσοκομίας! Όλοι γνωρίζουμε την χρονοβόρα και επίπονη διαδικάσια έκδοσης μελισσοκομικού βιβλιαρίου! Αυτό που δεν ξεχνούν όμως οι περισσότεροι μελισσοκόμοι είναι η εγγραφή στον σύλλογο, που ακούγεται ως απολύτως απαραίτητη, και κοστίζει πολύ ακριβά. Συγκεκριμένα απο επισκέψεις νέων μελισσοκόμων στα γραφεία συλλόγων έχουν ακουστεί τιμές "εξωφρενικές" για 50 αλλά και 150 ευρώ συμμετοχή το χρόνο, όταν στις περισσότερες περιοχές δεν κάνουν απολύτως τίποτα! Αλλά αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα και δεν είναι η ώρα να το πιάσουμε.
Μελισσοκόμος που επικοινώνησε μαζί μας, μας είπε ότι έκανε κανονικά τα χαρτιά του για έκδοση μελισσοκομικού βιβλιαρίου, χωρίς βέβαια να προσθέσει αυτό της εγγραφής σε σύλλογο. Το άφησε τελευταίο όπως μας είπε. Μόλις παρέδωσε τα χαρτιά στη νομαρχία, δεν του είπαν απολύτως τίποτα και του τα έφτιαξαν κανονικά.

Όπως μου είπε ο ίδιος ο μελισσοκόμος πίστευει οτι αυτή η διαδικασία εγγραφής σε σύλλογο δεν έχει λόγω ύπαρξης, πόσο μάλλον για την περιοχή μας που δεν γίνεται καμία ενημέρωση, καμία δράση και ο σκοπός είναι μόνο τα χρήματα. Ωστόσο απο όσο παρακολουθούμε τους συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν αρκετοί πλέον που κάνουν εξαιρετική δουλειά, βοηθάνε και ενημερώνουν τον κόσμο και έχουν λόγο ύπαρξης. Όμως οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και οι μελισσοκόμοι δεν έχουν πιά τόσα χρήματα, πόσο μάλλον αν πρόκειται να τα δώσουν τελείως άσκοπα...

Η Ορεινή Μέλισσα έψαξε την νομοθεσία και είδε ότι ο νόμος αναφέρεται ξεκάθαρα οτι για την έκδοση μελισσοκομικού βιβλιαρίου απαιτείτε η εγγραφή σε σύλλογο. Ωστόσο πολλές νομαρχίες ίσως δεν γνωρίζουν αυτή την αλλαγή στον καινούργιο νόμο, η είναι ελαστικοί στο συγκεκριμένο θέμα, και δεν πιέζουν τους μελισσοκόμους. Δεν ξέρω πόσοι άλλοι μελισσοκόμοι έβγαλαν κωδικό χωρίς εγγραφή σε σύλλογο, όμως σίγουρα θα είναι αρκετοί!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Μέλι Βενέτη είπε: Η νομοθεσία δεν αναφέρει εγγραφή σε Σύλλογο, αναφέρει ότι: ¨Βεβαίωση περί κατοχής μελισσοσμηνών, από Μελισσοκομικό Σύλλογο ή εφόσον δεν υπάρχει από Αγροτικό Σύλλογο της περιοχής μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερόμενου. Εάν στην περιοχή μόνιμης κατοικίας του μελισσοκόμου δεν υπάρχει Μελισσοκομικός ή Αγροτικός Σύλλογος, τότε αυτό δηλώνεται από τον μελισσοκόμο στην προαναφερθείσα Δήλωση του Ν.1599/86. Δεν υποχρεώνει κανείς τον μελισσοκόμο να εγγραφεί σε Σύλλογο. Τώρα άν ο Σύλλογος δεν σου δίνει την βεβαίωση αν δεν γίνει μέλος του, είναι άλλο θέμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια