Widget Recent Post No.

Πως βρίσκουμε γρήγορα τη βασίλισσα: Μυστικά παλιών μελισσοκόμων



Σήμερα θα μιλήσουμε για την εύρεση της βασίλισσας. Υπάρχουν μερικά κολπάκια που μπορεί να κάνουν τη δουλειά μας απίστευτα πιο εύκολη. Η εμπειρία του παλιού μελισσοκόμου παίζει τεράστιο ρόλο, και σήμερα θέλω να σας μεταδώσω μια γεύση απο αυτά που έμαθα όλα αυτά τα χρόνια.


Για να βρούμε τη βασίλισσα χρειάζεται εμπειρία και παρατηρήτικότητα. Το ένστικτο του μελισσοκόμου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εύρεση της βασίλισσας. Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ποιός είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος για να βρούμε γρήγορα τη βασίλισσα; Αρχικά πρέπει να γνωρίζουμε ότι η μεριά που είναι πιο πιθανό να βρούμε τη βασίλισσα, είναι στο γόνο. Και όχι σε κάποιο τυχαίο γόνο. Στο πλαίσιο που υπάρχει φρέσκο αυγό! Τα αυγά είναι τα ίχνη της βασίλισσας. Ακολουθώντας τα ίχνη της είναι πολύ εύκολο να τη βρούμε. Η βασίλισσα όταν γεννάει κάθε αυγό, τρώει χρόνο. Για να γεννήσει ένα ολόκληρο πλαίσιο χρειάζεται μέρες. Συνεπώς με τις πιθανότητες να το πάμε, όπου δούμε πολλά αυγά είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάπου κοντά θα βρίσκετε και η βασίλισσα...
Σούπερ μυστικό: Για γρήγορη εύρεση της βασίλισσας κατά την επιθεώρηση όταν βιαζόμαστε. Τι κάνουμε; Πηγαίνουμε κατευθείαν στα κεντρικά πλαίσια, εκεί που είναι οι περισσότερες μέλισσες. Κοιτώντας παράλληλα το πλαίσιο, με μια ελαφριά κλίση, επειδή η βασίλισσα έχει μεγαλύτερο μέγεθος προεξέχει απο τις άλλες μέλισσες και είναι πιο εύκολο να τη βρούμε.

Ένας μαγνήτης για τη βασίλισσα είναι ο εκκολαπτόμενος γόνος. Όταν ο γόνος βγαίνει έξω, οι νεαρές μέλισσες παράγουν φερομόνες που λειτουργούν σαν μαγνήτης για τη βασίλισσα. Συνεπώς αν δούμε πλαίσιο να βγαίνει ο γόνος και να έχει αυγό, είναι πολύ πιθανό να είναι και η βασίλισσα επάνω.. Σπάνια θα δούμε τη βασίλισσα σε μπλοκαρισμένα με μέλι και γύρες πλαίσια. Η βασίλισσα απασχολείτε γεννώντας αυγά, συνεπώς εκεί που είναι τα περισσότερα αυγά, θα είναι και η βασίλισσα.

Τα υπόλοιπα μυστικά στο βίντεο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια