Widget Recent Post No.

Πως φτιάχνουμε τα μεγαλύτερα μελίσσια για περισσότερο μέλι!! Σούπερ βιντεάκι με χειρισμούς!



Σήμερα μιλάμε για το πιο σημαντικό θέμα της περιόδο. Το πως θα καταφέρουμε να μεγαλώσουμε τα μελίσσια μας, τόσο που να καταφέρουμε να παράγουμε μέλι. ΄Δηλαδή να καταφέρουμε να φτιάξουμε τριόροφα μελίσσια, με τεράστιους στρατούς απο μέλισσες, ικανούς να φέρουν μέλι ακόμα και σε μια άσχημη χρονιά. Να ξέρετε πως και σε μια κακή χρονιά, αν έχετε τόσο δυνατά και περιποιημένα μελίσσια, δεν θα σας αφήσουν έτσι, και θα βγάλουν μελάκι. Αν δε η χρονιά πάει καλά, τα βαρέλια θα γεμίσουν με μέλι. Σκεφτείτε ότι ένα τριόροφο μελίσσι στον έλατο, μπορεί να γεμίσει δύο πατώματα με μέλι, δηλαδή συνολικά 40 κιλά μέλι σε ένα τρύγο. Πως όμως μπορούμε να φτιάξουμε τα πιο δυνατά μελίσσια, με ποιό τρόπο, και τι χειρισμούς; Πάμε να τα πούμε λίγο στα γρήγορα...
Όλα ξεκινάνε απο νωρίς την Άνοιξη. Τότε που τα μελίσσια είναι μικρά, και χρειάζονται τροφές για να αναπτυχθούν. Ο καλός μελισσοκόμος ταίζει με σιρόπι, έως και τέλους του Φεβρουαρίου για 4 εβδομάδες συνεχόμενα, έτσι ώστε να ξυπνήσουν τα μελίσσια και να ξεκινήσει η γέννα της βασίλισσας. Ο σκοπός του μελισσοκόμου είναι η βασίλισσα μέρα με τη μέρα να αυξάνει τη γέννα της, μέχρι που να φτάσει να γεννά 15000 αυγά την ημέρα.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Παλεύουμε με νύχια και με δόντια όλο τον Απρίλιο, η βασίλισσα να γεννά 1500 αυγά τη μέρα. Δίνουμε συνεχώς χώρο με χτισμένα ή άχτιστα πλαίσια, βάζουμε σφήνες μέσα στον γόνο με χτισμένα πλαίσια, δίνουμε σιρόπι αν έξω δεν υπάρχει τροφή, και προσπαθούμε με όλη μας τη γνώση και εμπειρία, να αναπτύξουμε τα μελίσσια. Να ξέρετε ότι αν καταφέρουμε τη βασίλισσα να γεννά για πάνω απο 1 μήνα 1000 μέλισσες έχουμε πετύχει το σκοπό μας, για να φτιάξουμε τα μεγαλύτερα τριόροφα μελίσσια. Αυτά που θα μας φέρουν το μέλι.

Καθώς οι ανοιξιάτικες ανθοφορίες αρχίζουν να τρελαίνονται, η βασίλισσα τρελαίνετε επίσης και γεννά πολύ καλά. Αυτός ειναι ο σκοπός μας. Πρίν τη νομή να φτιάξουμε τα μελίσσια μας. Αφού δίνοντας συνεχώς νέα πλαίσια καταφέρουμε να βάλουμε το πάτωμα, συνεχίζουμε εντατικά τους χειρισμούς μας. Και μόλις φτάσουμε στο καλύτερο σημείο που γίνετε 20άρι το μελίσσι, αντιστρέφουμε τα πατωματα έτσι ώστε να καταφέρουμε έκρηξη του γόνου.

Πάμε να δούμε και ένα βιντεάκι με όλους αυτούς τους χειρισμούς...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια