Widget Recent Post No.

Σμηνουργία το Μάρτιο: Τι έγινε στην επιθεώρηση μελισσιού...


Σήμερα βρισκόμαστε στα μελίσσια, και κάνουμε επιθεώρηση σε ένα σχετικά μικρό μελισσάκι 4 πλαισίων. Αυτό που μας κάνει τρομερή έκπληξη είναι αυτό που είδαμε κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης. Ενό το μελίσσι είναι μικρό παρουσιάζει άριστη εικόνα σε γόνο, γύρες και μέλια... Δηλαδή τη διάταξη μέσα στη κυψέλη. Αλλά το πιο σοβαρό είναι ότι είδαμε ένα καθαρό σημάδι σμηνουργίας και θα καταλάβετε σίγουρα τι εννοώ μόλις δείτε αυτό το βιντεάκι...

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. του βαζεις ενα κοσμο σιροπια και δεν του εχεις καθολου χωρο ισως γι αυτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως με το σιρόπι το παρακάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκεί που πήγαινε να πάρει μπρος το μελίσσι, το σκότωσες, το αποδιοργάνωσες, βάζοντας τα δύο πλαίσια και ειδικά το 2ο πλαίσιο που έκοψες το γόνο. Αυτό το μελίσσι δεν πρόκειται να συνέρθει ποτέ, με τις επεμβάσεις που έκανες. Χωρίς τις επεμβάσεις θα προχωρούσε σιγά σιγά. Τώρα τελείωσε, το αποκεφάλισες. Μη περιμένεις να σμηνουργήσει. Μελίσσι με 2.5 γόνους είναι δυνατόν να σμηνουργήσει! Ούτε πρόκειται να αυξήσει τους γόνους, εκεί θα μείνει, στους 2.5, ίσως και λιγότερους. Είμαι λίγο αυστηρός, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Η αλήθεια πρέπει να λέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!