Widget Recent Post No.

Πως βρίσκουμε τη βασίλισσα γρήγορα μέσα στο μελίσσι



Σήμερα θα μοιραστούμε ένα μικρό μυστικό σχετικά με τον εντοπισμό της βασίλισσας μέσα στο μελίσσι. Για πολλούς αρχάριους μελισσοκόμους , η εύρεση της βασίλισσας πολλές φορές μπορεί να γίνει δύσκολη και χρονοβόρα. Σίγουρα όμως αυτό συμβαίνει όταν δεν γνωρίζουμε να ερμηνεύουμε τις κινήσεις των μελισσών μας επάνω στα πλαίσιο! Οι οποίες πολλές φορές μπορούν να μας πουν πολλά χρήσιμα πράγματα!

Ένας έμπειρος μελισσοκόμος δεν χρειάζεται να ψάξει για την βασίλισσα , την εντοπίζει από τις αντιδράσεις των μελισσών γύρω της! Όταν η βασίλισσα περιφέρεται επάνω στο πλαίσιο οι μέλισσες που βρίσκονται γύρω της είναι νευρικές και κινούνται σπασμωδικά με αυξημένη ταχύτητα. Δηλαδή στο πλαίσιο που βρίσκεται η βασίλισσα υπάρχει μια μικρή αναστάτωση!

Επίσης πέρα από την αναστάτωση οι μέλισσες ανοίγουν χώρο στη βασίλισσα για να γεννά με άνεση μέσα στις κηρήθρες. Σίγουρα πολλές φορές αυτό το αυτόματο "'όπισθεν" που κάνουν οι μέλισσες για να τις ανοίξουν χώρο , κεντρίζει το μάτι του μελισσοκόμου!

Επίσης κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι η βασίλισσα γεννά σύμφωνα με το ύψος που βρίσκεται ο ήλιος στο εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό όμως υποσχόμαστε να το συμπεριλάβουμε σε μια ξεχωριστή ανάρτηση , μιας και έχει πολλές υποκατηγορίες που πρέπει να αναπτύξουμε!

Σχετικά με τον εντοπισμό της βασίλισσας , και τις νευρικές μελισσούλες γύρω της έχουμε ένα βιντεάκι για εσάς , έτσι ώστε να το κατανοήσετε ακόμα καλύτερα! Νευρικές μέλισσες λοιπόν λόγω ύπαρξης βασίλισσας!

Όλη αυτή η υποδούλωση των μελισσών απέναντι στη βασίλισσα , οφείλονται στις ισχυρές φερομόνες που "εκπέμπει". Αν η βασίλισσα δεν εκκρίνει σωστά αυτές τις φερομόνες οι μέλισσες θα την αντικαταστήσουν άμεσα!

Δείτε λήψεις βγαλμένες μέσα από την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια