Widget Recent Post No.

Ο διαιρούμενος πάτος της κυψέλης: Πως χρησιμοποιείτε και πλεονεκτήματα (video)



Ο έμπειρος επαγγελματίας μελισσοκόμος Κώστας Παναγιωτίδης μας μιλάει για τα χρήση του αφαιρουμένου - αποσπόμενου πάτου και τα πλεονεκτήματα στα μελίσσια. Επίσης στο βίντεο μας μεταφέρει πολλές εμπειρίες για το κόψιμο παραφυάδων τον έλεγχο των μελισσιών κλπ...

Ο αφαιρούμενος πάτος αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για το μελισσοκόμο. Προσφέρει πλήθος χειρισμών όπως η εναλλαγή πατωμάτων την άνοιξη, μετακίνηση ορόφων συνενώσεις μεταφορές βασιλοτροφία και ότι μπορεί να πάει στο μυαλό σας. Ο αποσπόμενος πάτος προσφέρει μεγάλο εύρος απο χειρισμούς που με τον σταθερό είναι απλώς αδύνατοι. Η τιμή του στην αγορά δεν διαφέρει από τον σταθερό γι αυτό όλο και περισσότεροι μελισσοκόμοι τον επιλέγουν χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ο αποσπόμενος πάτος μπορεί να είναι ανοιχτός η κλειστός και στο κάτω μέρος έχει μια ειδική "θήκη" που ανοιγοκλείνει όποτε θέλουμε εμείς. Οι περισσότεροι κατασκευαστές τον κάνουν έτσι πλέον. Μερικοί μελισσοκόμοι έχουν αναφέρει ότι με τον ανοιχτό πάτο τα μελίσσια κρυώνουν και δεν προχωράνε καλά, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι βλέπουν συντριπτικές διαφορές στην ανάπτυξη στην αντιμετώπιση ασθενειών αλλά και στη καταπολέμηση βαρρόα...


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. δεν εχω αποψη για τους αποσπωμενους πατους αλλα για τους αεριζομενους εχω να πω οτι εαν τα μελισσια βρισκονται ή μεταφερθουν καποια στιγμη σε σημειο με ανεμους πρεπει να κλεινουν γιατι δημιουργουν προβλημα ακομα και το καλοκαιρι με τα μελτεμια. γενικα να ξερετε οτι αλλο πραγμα ο αερισμος της κυψελης και αλλο να δημιουργουνται ρευματα αερα μεσα στο μελισσι. το δευτερο ειναι καταστρεπτικο οποιαδηποτε εποχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!