Widget Recent Post No.

Κάπνισμα τακ τικ για καταπολέμηση βαρρόα: Δε φαντάζεστε τα αποτελέσματα μετά τη θεραπεία...



Τις τελευταίες ημέρες άκουσα από μελισσοκόμους σοκαριστικά πράγματα. Όχι ότι δεν τα άκουσα τις προηγούμενες χρονιές, όμως δε πρόκειται να τα χωνέψω ποτέ διότι μερικοί δεν σκέφτονται τις μέλισσες αλλά ούτε τη δική τους υγεία. Πιστέψτε με το σημερινό θέμα είναι πολύ σοβαρό και θέλω όλοι να διαβάσετε προσεκτικά. Ξέρουμε ότι χίλιοι μελισσοκόμοι άλλες χίλιες απόψεις, και ο καθένα έχει το δικό του τρόπο στη δουλειά όμως μερικά πράγματα δε μπορούν να αλλάξουν ότι και αν κάνουμε.


Θυμάστε οι αγρότες στις λαικές που τους είχαν δείξει στη τηλεόραση και μερικοί έπαθαν καρκίνο που προήλθε από τα δηλητήρια που ψέκαζαν στα λαχανικά τους, τα ανέπνεαν η τα έτρωγαν πριν την αποσύνθεση της δραστικής ουσίας. Φυσικά οι ίδιοι είχαν πλήρη άγνοια για τους κινδύνους και το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με μερικούς μελισσοκόμους που καπνίζουν τα μελίσσια με τακ τικ αναπνέοντας και οι ίδιοι τον δηλητηριώδη καπνό. Φυσικά η δραστική ουσία amitraz που είναι άκρως καρκινογόνα μπορεί να δημιουργήσει έντονα προβλήματα στο αναπνευστικό και φυσικά καρκίνο που είναι το τέλος. Στο μελίσσι δε δημιουργεί τόσα προβλήματα όσο στο δικό μας οργανισμό, διότι οι μέλισσες έχουν πολύ μικρό χρόνο ζωής και δε μπορούν να πάθουν "καρκίνο".

Προχθές ήρθε πάλι ένας μελισσοκόμος και εκεί που πιάσαμε συζήτηση τον ρώτησα τι θεραπεία έκανε στα μελίσσια του για τη βαρρόα. Μου απάντησε τακ τικ, κάπνισμα στα μελίσσια έχει απίστευτα αποτελέσματα δοκίμασε το. Τότε άρχησα να του αναλύω τις συνέπειες μιας τέτοιας θεραπείας και μόλις άκουσαν την αλήθεια η κοπελιά που ήταν μαζί του φοβήθηκε διότι ήταν και αυτή μαζί στις θεραπείες. Πήγαιναν χωρίς προφυλάξεις, χωρίς μάσκα, καταλαβαίνετε λοιπόν τις συνέπειες.


Έκατσα και τους εξήγησα οτι υπάρχουν πολύ καλύτερες εναλλακτικές όπως πχ το οξαλικό οξύ που είναι φυσικό προιόν, όμως ξέρετε ότι οι μελισσοκόμοι είναι ιδιαίτερα "πεισματάρηδες" και ότι και αν τους πείς δεν ακούνε. Φυσικά το κατάλαβα και εκεί τελείωσε η κουβέντα μας πάνω στο θέμα. Έτσι άλλαξα τη κουβέντα για τα μέλια, πως πήγε η κουμαριά κλπ. (η οποία παρεμπιπτόντως πήγε πολύ καλά στο Αγρίνιο).

Τώρα όσον αφορά το κάπνισμα με τακ τικ, τι γίνεται. Το τακ τικ είναι ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο και ειναι για τη κτηνοτροφια. Γενικά διασπάται εύκολα και δεν αφήνει υπολείμματα, αλλά αυτές τις λίγες ημέρες που είναι δραστικό έχει τρομερά δραστικές και καρκινογόνες ιδιότητες. Αν λοιπόν κάποιος καπνίσει τα μελίσσια χωρίς αντισφυξιογονο μασκα και χωρίς προφυλάξεις, και εισπνεύσει το καπνό, μέρος από το δηλητήριο θα εισέλθει και θα κάτσει μέσα στο πνεύμονα. Η δραστικότητα του φάρμακου που θα είναι 100% ενεργή μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές και φυσικά να εμφανίσει καρκίνο.

Οπότε μελισσοκόμοι προσέξτε. Ξέρω ότι οι περισσότεροι εδώ είστε συνειδητοποιημένοι, και προσπαθείτε όσο το δυνατό περισσότερο να καταπολεμήσετε φυσικά τη βαρρόα όμως εγώ έπρεπε να τα πω όλα αυτά δημοσίως, γιατί εξαρτώνται ζωές από αυτό. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Πολύ προσοχή μόνο!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια