Widget Recent Post No.

Ανακοίνωση απο την ANEL: Σχολείο Μελισσοκομίας στη Θεσσαλονίκη για αρχαρίους 2019



Σχολείο Μελισσοκομίας για αρχαρίους 2019 στη Θεσσαλονίκη από την ANEL και το Μελισσοκομικό Ερευνητικό Εκπαιδευτικό Κέντρο (ΜΕΕΚ)

Αναφέρεται αποκλειστικά σε άτομα που επιθυμούν να ξεκινήσουν το επάγγελμα της μελισσοκομίας οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν είχαν καμία επαφή με τη μέλισσα ή οι γνώσεις τους περιορίζονται στο ελάχιστο. Ο βασικός στόχος του σχολείου είναι η ανάπτυξη κοινής ‘’γλώσσας’’ με το μελίσσι που θα διευκολύνει τη μετέπειτα κοινή τους συνεργασία. Η μακρόχρονη εμπειρία των εισηγητών σε θέματα πρακτικής μελισσοκομίας αλλά και έρευνας θα βοηθήσει τα μέγιστα στη μεταφορά γνώσης και σωστής καθοδήγησης του νέου μελισσοκόμου στα πρώτα βήματά του. Η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα αλλά και πρακτική εξάσκηση στο μελισσοκομείο της ΑΝΕL.
Η διδασκαλία θα περιλαμβάνει τη βιολογία της μέλισσας, τεχνικές παραγωγής βασιλισσών και βασιλικού πολτού, τρόποι διαχείρισης και αντιμετώπισης των κυριότερων ασθενειών (βαρρόα, νοσεμίαση, αμερικάνικη σηψιγονία, ασκοσφαίρωση) και εχθρών των μελισσών (σφήκες, κηρόσκωρος, μικρό σκαθάρι κ.ά), την πρόληψή τους και τη θεραπεία τους όταν επιβάλλεται, αναφορά όλων των δευτερογενών επιδράσεων των μελισσοφαρμάκων στις μέλισσες, μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του έτους, παραγωγή προϊόντων της μέλισσας ενώ παράλληλα με τη θεωρία, οι εκπαιδευόμενοι θα εξασκούνται συνεχώς στο μελισσοκομείο ανάλογα με την εποχή και τις απαιτήσεις της μέλισσας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Η διδασκαλία στηρίζεται στη πολυετή γνώση των ερευνητών Δρ. Χατζήνα Φανή - Fani Hatjina - και Δρ. Χαριστό Λεωνίδα - Charistos Leonidas - που προέρχεται από την ερευνητική τους δραστηριότητα στο Τμήμα Μελισσοκομίας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Τόπος διεξαγωγής: Υποκατάστημα ANEL, Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης, 17ο χλμ Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, 57001, Νέο Ρύσιο, Δήμος Θέρμης.

Το σχολείο θα ξεκινήσει στις 28/01/2019 και κάθε Δευτέρα έως τα τέλη Μαΐου (ώρες: 16:00 - 20:30). Συνολικά 18 ημέρες (81 ώρες) διδασκαλίας.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων: 20 ασκούμενοι

Κόστος συμμετοχής 350 ευρώ / άτομο (ειδική τιμή μόνο για φέτος!).

Κράτηση θέσης με προκαταβολή 150 ευρώ, εξόφληση ποσού την πρώτη ημέρα διδασκαλίας. Τηλεφωνήστε στο 2392072786 για κράτηση θέσης και πληροφορίες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια