Widget Recent Post No.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Οι συνταρακτικές απώλειες που είχαμε το 2017! δεκάδες νεκρά μελίσσια απο το κρύο. Τι έλεγαν οι επαγγελματίες



Ανάρτηση που αναρτήσαμε πριν 2 χρονια ίδια περίοδο! Σαν σήμερα, οι μελισσοκόμοι έβλεπαν τη μεγαλύτερη καταστροφή προ των πυλών. Χάθηκαν πολλά μελίσσια, και αυτό άρχησε να φαίνετε έντονα απο τον Δεκέμβριο κιόλας. Δείτε τι γράφαμε το 2017 ιδια περίοδο..

Σαν σήμερα το Δεκέμβριο 2017
Ο δυσκολότερος χεμώνας με τις περισσότερες απώλειες στα μελίσσια φέτος, και αυτό είναι μόνο η αρχή, εφόσον τον μάρτη θα μετρήσουμε τις συνολικές απώλειες. Σύμφωνα με τα δεδομένα πολλών επαγγελματιών μελισσοκόμων το 2016 είναι μια απο τις δυσκολότερες χρονιές με τις περισσότερες απώλειες απο κάθε άλλη χρονιά. Πολλοί μελισσοκόμοι έχουν χάσει ήδη ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό μελισσιών, μεγαλύτερο απο κάθε άλλη χρονιά. Οι θερμοκρασίες τους τελευταίους δύο μήνες είναι αρνητικές σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, και αυτό για τα μελίσσια ήταν ένα δυνατό χτύπημα, εφόσον πολλοί δεν ήταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο.

Οι παλιοί μελισσοκόμοι λένε, ότι φέτος θα είναι η καλύτερη μελισσοκομική χρονιά με τα περισσότερα μέλια, όμως δεν θα υπάρχουν μελίσσια. Μόνοι οι πιο "μάγκες" θα καταφέρουν να βγάλουν το χειμώνα με λιγότερο απο 5% απώλειες, ενώ μεγάλο ποσοστό ειδικά απο μεσαίους αλλά και μικρούς μελισσοκόμους, ίσως χάσουν μεγαλύτερο απο 20% των μελισσιών τους. Ήδη σε μια σύντομη επιθεώρηση τις προηγούμενες ημέρες, έδειξε ότι πολλά 7άρια μελίσσια έγιναν μόλις 1 πλαίσιο και πολλά δεν τα κατάφεραν. Η εικόνα είναι πολύ άσχημη τον φετινό χειμώνα.

Τα κρύα ήδη χτύπησαν την Ελλάδα, και χιόνια πέφτουν ασταμάτητα ακόμα και στις πιο Νότιες Περιοχές, αλλά και τη Κρήτη. Τα μελίσσια ήδη έχουν σκεπαστεί με χιόνι, και η δουλειά που έκανε ο μελισσοκόμος τις προηγούμενες ημέρες, θα πιάσει τόπο! Εμείς όλες τις προηγούμενες ημέρες εργαστήκαμε με μεγάλη υπομονή, έτσι ώστε να δώσουμε extra μόνωση σε όλα τα μελίσσια. και βγάλαμε όλες τις τροφές προκειμένου να εφαρμόσει καλύτερα η μόνωση. Προμήθειες φροντίσαμε να φτιάξουν τα μελίσσια όλη τη προηγούμενη περίοδο.

Τώρα όλοι οι μελισσοκόμοι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε σε τίποτα τα μελίσσια. Απλώς περιμένουμε με υπομονή μέχρι να κοπάσει το κρύο, και τα μελίσσια να πάρουν μια ανάσα. Να ξέρετε ότι τώρα είμαστε στο πιο κρύο σημείο του χειμώνα. Όταν φτιάξει η θερμοκρασία τα μελίσσια ενστικτοδώς θα καταλάβουν αυτή τη μικρή αλλαγή, και η βασίλισσα θα πάρει το ερέθισμα για να γεννήσει. Έτσι λοιπόν θα ξεκινήσει η γέννα, και τα μελίσσια θα άρχίσουν να έχουν ανάγκη απο τροφή. Έχουμε να πούμε πολλά λοιπόν, και έρχονται νέες αναρτήσεις με πολλούς πολλούς χειρισμούς! Μείνετε Συντονισμένοι, εδώ στην Ορεινή Μέλισσα με όλους τους μελισσοκόμους που φρόντισαν αυτό το blog να είναι στη θέση που είναι σήμερα!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια