Widget Recent Post No.

Νέα απο τα μελίσσια σήμερα 13 Ιανουαρίου 2019



Σήμερα 13 Ιανουαρίου είμασταν στα μελίσσια μας στο Αγρίνιο. Η εικόνα που είδαμε ήταν καλή. Τα μελίσσια πετούσαν σήμερα και έκαναν επιτέλους πτήσεις καθαρισμού. Η θερμοκρασία παρόλο τον ήλιο παραμένει χαμηλή, έτσι δεν έρχονται ακόμα γύρες, παρα μόνο σε ελάχιστες ποσότητες. Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι ότι η μέρα αρχίζει να μεγαλώνει, και αυτό είναι το σήμα για τη βασίλισσα ώστε να ξεκινήσει τη γέννα της. Η γενικότερη εικόνα των μελισσιών, είναι αρκετά καλή. Υπάρχουν μέλια στις κυψέλες, αλλά αυτή τη στιγμή βλέπουμε να ξεσφραγίζονται αρκετά μέλια, έτσι αποφασίκαμε να δώσουμε βανίλλιες για να κρατηθούν δυνατά τα μελίσσια μας.

Απο θέμα γόνων τα περισσότερα μελίσσια έχουν ήδη ξεκινήσει. Μερικά ήδη βρίσκονται στην "πρώιμη χειμωνιάτικη ανανέωση του πλυθησμού", δηλαδή κάνουν γόνους προκειμένου να φτιάξουν νέο πλυθησμό για την νέα δύσκολη περίοδο. Όσα μελίσσια ταλαιπορούταν απο νοζεμίαση, φαίνεται να το ξεπέρασαν αρκετά, αφού προηγήθηκαν οι παραίτητες θεραπείες με τη χρήση του nozevit σε διαβροχή με σιρόπι. Περισσότερα γι αυτή τη μέθοδο διαβάστε εδώ

Ο φετινός χειμώνας 2019 είναι αρκετά τσουχτερός, απο θέμα κρύου, και τα μελίσσια σε πολλές περιοχές ξεγόνιασαν για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, με αποτέλεσμα να γίνουν όλες οι απαραίτητες θεραπείες για την καταπολέμηση της βαρρόα. Μην ξεχνάμε ότι πέριση το 2018 είχαμε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ελαφρύ χειμώνα, και τα μελίσσια δεν ξεγόνιασαν για πολλές ημέρες. Όταν ο χειμώνας είναι ελαφρύς έχει και τα κακά του, εφόσον την ερχόμενη χρονιά θα έχουμε πρόβλημα με τη βαρρόα. Επίσης ο μαλακός καιρός, λιώνει πρώιμα τα χρόνια, δηλαδή πρώιμες ανοιξιάτικες ανθοφορίες, πράγμα το οποίο αμα γίνει, συνδέεται με χαμηλή παραγωγή. Ελπίζουμε στα καλύτερα, και να έχουμε μια καλή μελισσοκομική Άνοιξη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια