Widget Recent Post No.

Πατέντα: Έφτιαξε "μόνωση" απο γυαλί για συνεχόμενη επιθεώρηση όλο το Χειμώνα με το κρύο



Γράφει ο Μελισσοκόμος Αντρέας...
Στις κυψέλες μου χρησιμοποιώ σκληρό πλαστικό απο πάνω και τα παρακολουθώ το χειμώνα. Επίσης έχω κάνει τρύπες για να τα ταΐζω, δίχως να έρχομαι σε επαφή με τις μέλισσες. Εμείς εδώ δεν ανοίγουμε τα μελίσσια για τουλάχιστον 5 μήνες απο Οκτώβρη μέχρι Μάρτιο. Μερικές ακόμη φωτογραφίες. Απο πάνω η γύρω γύρω απο το φαγητό βάζω φενιζόλ. Το πλαστικό μπορεί να κάνει υγρασία αν δεν έχει ανοιχτό πάτο απο κάτω.

Τα θετικα αρνητικα απο την εμπειρία του Αντρέα
 Τα θετικά είναι ότι όλο το χειμώνα μπορώ να ταΐσω εκεί που βρίσκονται. Δεν χρειάζεται να ανοίξω την κυψέλη καθόλου και να χάσουν θερμοκρασία. Σημειώνω κάθε μήνα ανα κυψέλη πόσα τελάρα καλύπτει.
Τα αρνητικά είναι ότι μπορεί να κάνει υγρασία. Έχω όμως ανοιχτό πάτω και δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Χρησιμοποιώ σκληρό πλαστικό 4 - 5 χρόνια τώρα και είμαι ευχαριστημένος.

Σε κάθε πλαστικό κάνω 5 τρύπες. 1 στη μέση και 4 στα άκρα. Σε περίπτωση που μαζευτούν σε γωνία. Χρησιμοποιώ διάφανο πέρσπεξ. Είναι 5-6 mm και δεν λυγίζει εύκολα.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑ
Ο συνάδελφος Αντρέας μας στέλνει αυτές τις εικόνες και την εμπειρία του, απο τη μακρινή Αγγλία στη Λίβερπουλ. Όπως μας είπε δεν ανοίγει τα μελίσσια για τουλάχιστον 5 μήνες το χειμώνα και αυτό οφείλετε στο συνεχόμενο και τσουχτερό χειμώνα στα εκεί μέρη. Δεν είναι όλες οι περιοχές ίδιες, και μάλιστα με τόσο ήπιο χειμώνα όπως στην Ελλάδα.



Τη πατέντα την δημοσιεύσαμε, μόνο σαν ιδέα, τι κάνουν οι μελισσοκόμοι σε άλλες πιο κρύες χώρες απο τη δική μας. Ποιός θα το πίστευε εκεί, ότι εμείς εδώ ξεχειμωνιάζουμε χωρίς τίποτα στα μελίσσια, και μάλιστα είμαστε ευχαριστημένοι...




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια