Widget Recent Post No.

Νέα πατέντα για τροφοδοσία με γύρη σε όλα τα μελίσσια ταυτόχρονα! Έτσι γίνετε στην Αμερική!



Έφτιαξε μια απίστευτη πατέντα για να ταΐζει όλα του τα μελίσσια ταυτόχρονα. Τις περιόδους που δεν υπάρχει γύρη στο μελισσοκομείο βάζει αυτή τη ταΐστρα κρεμώντας την σε ένα  φράχτη ή ένα δέντρο κοντά στα μελίσσια και τα τροφοδοτεί όλα μαζί ταυτοχρόνως. Ο μελισσοκόμοι στο εξωτερικό χρησιμοποιούν ευρέως αυτή τη παγίδα για να δυναμώσουν τα μελίσσια τους, και την γεμίζουν με φρέσκια γύρη. Νομίζω είναι πολύ πρακτική κατασκευή και εύκολη στη κατασκευή της. Είναι αποδοτική σε αυτές τις περιοχές, όμως στην Ελλάδα δεν ξέρουμε ακόμα αν θα είχε την ίδια χρησιμότητα, διότι κανένας δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο έως σήμερα.

Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΣΤΡΑΣ
Οι μέλισσες που δεν βρίσκουν πρωτεΐνες και έχουν μεγάλη ανάγκη σε γύρη θα τρελαθούν και θα πάνε κατευθείαν να τη συλλέξουν. Γενικά όταν οι μέλισσες έχουν ανάγκη σε γύρη, τρελαίνονται και βγαίνουν σα τρελές έξω για να τη συλλέξουν. Αν δεν βρίσκουν γύρη είναι ικανές να πάνε σε ποιμνιοστάσια, μύλους άλεσης ζωοτροφών αλεύρων και να κλέψουν αλεύρι, που εν μέρη έχει ένα μικρό ποσοστό σε πρωτεΐνη. Οι μέλισσες δεν μπορούν χωρίς γύρη.

Αυτή η πατέντα πιστεύω μπορεί να λύσει τα χέρια σε όσους μελισσοκόμους βρίσκονται σε περιοχές χωρίς γυρεοδοτικά φυτά συγκεκριμένες περιόδους. Αυτό που θέλει μεγάλη προσοχή είναι η ποιότητα της γύρης. Η γύρη που δίνουμε στα μελίσσια πρέπει να είναι δική μας διότι εγκυμονούν κίνδυνοι και ασθένειες. Σε εργαστηριακές αναλύσεις που έχουν γίνει στις περισσότερες γύρες που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς διάφορες ασθένειες οπως νοζεμίαση ασκοσφαίρωση άλλα τα πράγματα γίνονται πολύ πιο σοβαρά με την αμερικάνικη σηψηγονία. Οπότε πολύ προσοχή. Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλη την διαδικασία κατασκευής της πατέντας, αλλά και τον τρόπο που χορηγεί τη γύρη στα μελίσσια του....

*Προσοχή. Αν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, να γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή. Ίσως να μην αποδόσει καθόλου, εφόσον στην Ελλάδα δεν έχουμε τόσο μεγάλη έλλειψη γύρης όπως στο εξωτερικό. Οι μέλισσες δεν παίρνουν εύκολα με τέτοια μέθοδο τη γύρη.




Και μια δοκιμή στα μελίσσια. Δείτε απο το 2:00 λεπτό και μετά πόσες μέλισσες έρχονται για να φάνε....

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια