Widget Recent Post No.

Έτσι πάμε για χειμώνα: Μια εναλλακτική για να κρατήσουμε ΔΥΝΑΤΑ μελίσσια όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα...



Ένα ακόμα πολύ χρήσιμο βίντεο απο την Μελισσοκομία Melefsis
Τώρα το χειμώνα είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσουμε προμήθειες, με υψηλή θρεπτική αξία στα μελίσσια μας. Η εμπειρία του επαγγελματία μελισσοκόμου, λέει ότι όταν τα μελίσσια το φθινόπωρο δουλέψουν ρείκι, κουμαριά, οι μέλισσες ζουν ακόμα και 4 μήνες! Φυσικά αυτό αποτελεί πραγματικότητα, διότι η ποιότητα της τροφής παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ξεχειμώνιασμα των μελισσιών μας.

Πριν δούμε το βίντεο, θέλω να τονίσω και κάτι άλλο. Όπως λέει ο συνάδελφος στο βίντεο, μετά το χαλάζι που έριξε τη προηγούμενη περίοδο στη περιοχή του, αμέσως πήρε απο εκεί ένα φορτίο με μελίσσια, και τα άλλαξε τοποθεσία, πηγαίνοντας τα σε ρείκια και κουμαριές στην Ηλεία. Αυτή η Εναλλακτική αποδείχθηκε σωτήρια, εφόσον τα μελίσσια συλλέξαν εξαιρετικές ποσότητες μελιού για το ξεχειμώνιασμα, και ίσως την επόμενη περίοδο γίνει και τρύγος.

Το συμπέρασμα του σημερινού βίντεο, είναι ότι όλοι οι μελισσοκόμοι πρέπει να βρίσκουν εναλλακτικές λύσεις, τη κατάλληλη στιγμή. Και όπως λέει και ο τίτλος του βίντεο, "Το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι"...

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Kαλλα , αυτος ο φιλος πολλα υποσχομενος, δεν βλεπει οτι στα video που αναρτα εμφανιζει φατσα - καρτα ταιστρες και μαλιστα οροφοταιστρες και μιλα για τρυγους εντος ολιγων ημερων?? ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΩ - ΣΕ ΟΛΛΑ ΤΑ VIDEO ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ. Αν θελει ας μας δωσει καποια σοβαρα τεκμηριωμενη απαντηση... ΟΛΩΣ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σου απαντήσω εγώ, πως εγώ δεν ξέρω αν ο συγκεκριμένος ταϊζει. Μπορεί και να ταϊζει αν και δεν τον συμφέρει, αφού πουλάει λιανική επώνυμα, με κατάστημα και κάνει εξαγωγες.
    Το θέμα είναι ότι πολύς κόσμος ξεχειμωνιάζει με ταιστρες οροφής για μόνωση, αντί για κηροπανο. Και εγώ αυτό κανω. Γλιτώνεις δουλεια και αγορα υλικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σου απαντήσω εγώ, πως εγώ δεν ξέρω αν ο συγκεκριμένος ταϊζει. Μπορεί και να ταϊζει αν και δεν τον συμφέρει, αφού πουλάει λιανική επώνυμα, με κατάστημα και κάνει εξαγωγες.
    Το θέμα είναι ότι πολύς κόσμος ξεχειμωνιάζει με ταιστρες οροφής για μόνωση, αντί για κηροπανο. Και εγώ αυτό κανω. Γλιτώνεις δουλεια και αγορα υλικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!