Widget Recent Post No.

Μέλι παραγωγής Βουλγαρίας. Μερικές αλήθειες...


Η βουλγαρία είναι μια χώρα πολύ γνωστή, για τα κακής ποιότητας μέλια, νερόμελα, που έρχονται στην Ελλάδα παρανόμως, και ελληνοποιούνται - ανακατεύονται προκειμένου να πωληθούν ως Ελληνικά. Υποστηρικτές αυτής της πλεκτάνης είναι κυρίως εταιρίες, οι οποίες εισάγουν αυτά τα μέλια, και τα μεταπωλούν σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, με τρόπο παραπλανητικό, και ανέντιμο. Όλοι έχουμε δει τέτοιες ετικέτες μελιών στο σούπερ μάρκετ, οι οποίες γράφουν μέλια εντός και εκτός ΕΕ, και συνήθως έρχονται απο τη Βουλγαρία


Στη βουλγαρία όμως δε παράγονται μόνο κακής ποιότητας μέλια, νοθευμένα κλπ. Ο βούλγαρος μελισσοκόμος φυσικά και παράγει ποιοτικό μέλι, όμως δε συμφέρει να στείλει αυτό στην Ελλάδα. Ο βούλγαρος θα στείλει στη χώρα μας αυτό που είναι για πέταμα. Αυτό που έρχεται απο Κίνα, Ινδία και λοιπές χώρες, που πολλές φορές καθίσταται επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Οι μελισσοκόμοι εκεί έχουν επίσης αντίστοιχες μελιτοφορίες σα τις δικές μας, για παράδειγμα το μέλι βελανιδιάς που θα δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες.

Φυσικά σαν το Ελληνικό Μέλι δεν έχει!
Η διαφορά με το Ελληνικό μέλι είναι ότι εμείς έχουμε πολύ πλούσια χλωρίδα και άριστες κλιματολογικές συνθήκες που συντελούν στη παραγωγή ενός πολύ ανώτερου προϊόντος. Τι κάνουμε όμως για την αναγνώριση του; Το μέλι manuka της Αυστραλίας που αποδείχθηκε ότι είναι χειρότερο απο αντίστοιχα ελληνικά μέλια, είναι πολυδιαφημισμένο και πωλείτε ως φάρμακο πανάκριβο σε φαρμακεία. Γιατί να μην το κάνουμε και εμείς αυτό; Σε τι υστερούμε; Σε κράτος φυσικά, αλλά και σε συνεργασία. Ο ένας μελισσοκόμος πάει να βγάλει τα μάτια του άλλο και οι περισσότεροι κατηγορούν τα μέλια που δε παράγουν...







Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Καλησπέρα και χρόνια πολλά, αυτό που γράψατε για το μέλι Manuka της Αυστραλίας ότι δεν είναι καλύτερο των ελληνικών μελών που το στηρίζετε? Υπάρχουν κάποιες μελέτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα μελια βουλγαριας ειναι αριστα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ο ελληνας μελισσοκομος δεν γνωριζει ομως οτι κινεζικο ερχεται η σσιατικο ερχεται απο τα κυκλωματα ελλαδα μεσω βουλγαριας!!!!!!!!!!!!!!κατι αβτιστοιχο με τα μελια λατινικης αμερικη που μπαινουν ευρωπη μεσω ισπανιας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!