Widget Recent Post No.

Σκόρδο για τη νοζεμίαση & τη βαρρόα: Εύκολη μέθοδος επαγγελματία μελισσοκόμου..



Ο Γιώργος είναι επαγγελματίας μελισσοκόμος που δραστηριοποιείτε στη Βόρειο Ελλάδα και σήμερα μας δίνει την πολύτιμη γνώση του παρουσιάζοντας μια μέθοδο πολύ αποτελεσματική απέναντι στη νοζεμίαση. Όλοι γνωρίζουμε το σκόρδο και τη καταπολέμηση που έχει στη νοζεμίαση. Έχει αποδειχθεί και σε ξένες έρευνες ότι είναι πολύ αποτελεσματικό στην ασθένεια, γι αυτό και τόσες πολλές εταιρίες βάζουν σκόρδο μέσα στις τροφές τους, για να θεραπεύεται η νοζεμίαση.

Ο επαγγελματίας μελισσοκόμος Γιώργος μας λέει τη δική του μέθοδο...
Επειδή είναι εποχή που φροντίζουμε τα Μελίσσια από ασθένειες σας προτείνω προληπτικά να κάνετε θεραπεία για την νοζεμιαση, οικονομική και αποτελεσματικη ! 3 κιλά άχνη ζάχαρη με ένα κιλό πούδρα σκόρδου ανακάτεμα Καλό και με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε ενδιάμεσα στα πλαίσια, καλή επιτυχία σε όλους!


Σύμφωνα με πειράματα που έχουν γίνει απο το Εργαστήριο Μελισσοκομίας ΑΠΘ στην Ελλάδα, δε βρέθηκε καμία αποτελεσματικότητα του σκόρδου έναντι της νοζεμίασης. Απο όσο έχουμε ψάξει και εμείς εδώ στην Ορεινή Μέλισσα δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν τη δράση του σκόρδου κατά της νοζεμίασης. Ωστόσο οι εμπειρίες μελισσοκόμων ανά το κόσμο έχουν κάτι διαφορετικό να μας πούν. Εγώ πιστεύω ότι παίζει μεγάλο ρόλο και η εμπειρία! Το σκόρδο είναι ένα φυσικό τρόφιμο, που οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι πλέον γνωστές και σε άλλα παραγωγικά ζώα. Για τις μέλισσες δε ξέρουμε ακόμα πως ακριβώς δρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι η εμπειρία έχει καλά πράγματα να πεί...

Ο Εργαστήριο Μελισσοκομίας ΑΠΘ γράφει πάνω σε αυτό το θέμα...
Πειραματικά αποτελέσματα από τη χρησιμοποίηση του σκόρδου εναντίον της Νοσεμίασης δεν υπάρχουν. Ο σχετικός προβληματισμός τέθηκε στο άρθρο του Θανάση Μπίκου «Φτού….σκόρδα» που δημοσιεύτηκε στην Μελισσοκομική Επιθεώρηση το 1998 (Σεπτ.σελ. 394-396).
Στο άρθρο αυτό αναφέρονται εμπειρίες μελισσοκόμων που χρησιμοποίησαν το σκόρδο για να αντιμετωπίσουν τη Νοσεμίαση.
Η δοσολογία που αναφέρεται είναι 5 γραμμάρια χυμού σκόρδου σε κάθε κιλό σιρόπι τροφοδότησης. Δεν αναφέρεται η συνολική ποσότητα σιροπιού που θα πρέπει να πάρει το μελίσσι.

Για την Νοζεμίαση επίσης υπάρχουν μαρτυρίες και δοκιμές που αναφέρουν, ότι άχνη ζάχαρη με σκόρδο σε αναλογία 3 προς 1, δηλαδή 3 κιλά άχνη ζάχαρη με ένα κιλό σκόνη σκόρδο αναμειγμένα κάνουμε σκόνισμα των πλαισίων καθώς και ανάμεσα από αυτά 3 με 4 φορές εφαρμογές ανά μία εβδομάδα, με πολύ καλά αποτελέσματα.



ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΒΑΡΡΟΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ

Το εργαστήριο Μελισσοκομίας Απθ γράφει για το σκόρδο κατά της βαρρόα...
Το σκόρδο χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία εναντίον της βαρρόα και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στο παγκόσμιο Συνέδριο της Λιουμπλιάνας από τον Αιγύπτιο ερευνητή Hassan Adel.

Σε σχετικά πειράματα ο συγκεκριμένος ερευνητής χρησιμοποίησε το σκόρδο με τους εξής δύο τρόπους:

α) Εκχύλισμα σκόρδου στο σιρόπι: Σκελίδες φρέσκου σκόρδου στύβονται και το εκχύλισμα αναμιγνύεται με σιρόπι (1:1) σε αναλογία ένα μέρος σκόρδο και τέσσερα μέρη σιροπιού. Σε κάθε μελίσσι δίνονται 15 γραμμάρια από την παραπάνω ανάμιξη 4 φορές σε διαστήματα 12 ημερών. Η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης επέμβασης βρέθηκε στο 93%.

β) Σκόνη σκόρδου με ζάχαρη άχνη: Η σκόνη σκόρδου αναμιγνύεται με ζάχαρη άχνη σε αναλογία ένα μέρος σκόρδο και τέσσερα μέρη ζάχαρης άχνης. Το κάθε μελίσσι σκονίζεται με 15 γραμμάρια από την παραπάνω ανάμιξη 4 φορές σε διαστήματα 12 ημερών. Η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης επέμβασης βρέθηκε στο 100%.





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!