Widget Recent Post No.

Θέλω να φτιάξω μελίσσια και να μάθω το επάγγελμα...



Επισκέφθηκα έναν μελισσοκόμο με 60 κυψέλες για να μάθω 5 πράγματα σχετικά με την μελισσοκομία. Έχω αγοράσει και το βιβλίο του κυρίου Θρασύβουλου (Πρακτική Μελισσοκομία)! Έχω μάθει πολλά πράγματα θεωρητικά για την μελισσοκομία! Βλέπω συνέχεια και αναρτήσεις σας στο facebook και αλλα βιντεάκια στο youtube! Αποφάσισα να αγοράσω 3-4 κυψέλες για αρχή! Βέβαια εγώ μένω στην καστοριά! και η ψύχρα και οι βροχές ξεκινάνε νωρίς εδώ στην καστορια! πια είναι η γνώμη σας! καλύτερα να ξεκινήσω τώρα η το καλοκαίρι; και σίγουρα αν "ξέρετε" κάποια άτομα που να πουλάνε μελίσσια.

Απάντηση...
Συνέχισε να διαβάζεις με τον ίδιο καλό ρυθμό, και από τις αναρτήσεις που κάνουμε εδώ στο blog θα μάθεις πολλά πρακτικά πράγματα. Ξεσκόνισε όσα βιβλία μπορείς και θα μάθεις ακόμα περισσότερα! Ωστόσο όπως είπες και εσύ όλα αυτά είναι "θεωρητικά" και αυτός είναι μόνο ένας πυλώνας για να αποκτήσει κανείς γνώσεις. Το κυριότερο στη μελισσοκομία είναι η πείρα! Όπως έχουμε πει πολλές φορές στη μελισσοκομία η θεωρία διαφέρει πολύ από την πράξη, όμως είναι απαραίτηση για να μπορέσουμε να πετύχουμε και να προσφέρουμε περισσότερα στα μελισσάκια μας!

Η συμβουλή η δική μου είναι να συνεχίσεις να μαθαίνεις από τον μελισσοκόμο που πήγες, και αν μπορείς να πηγαίνεις κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα, όποτε πηγαίνει και αυτός τα μελίσσια του. Βοήθησε τον με όποιον τρόπο μπορείς, και πίστεψε με εσύ έχεις να πάρεις πολύ περισσότερα. Αν ο συγκεκριμένος μελισσοκόμος βλέπεις ότι δεν έχει την όρεξη για να σε βοηθήσει, τότε ψάξε να βρείς κάποιον άλλο. Όλοι οι μελισσοκόμοι ανεξαρτήτως πόσων μελισσιών έχουν, μπορούν να προσφέρουν ανεκτίμητες γνώσεις που δεν πρόκειται να βρείς σε κανένα βιβλίο γραμμένες. Γιατί οι εμπειρίες δεν κλείνονται μέσα στο χαρτί, αλλά τις μαθαίνεις έξω, δίπλα στις μέλισσες! Πολλοί ερευνητές μελισσοκόμοι λένε ότι η μελισσοκομία διδάσκεται στα αμφιθέατρα, και μαθαίνεται στα μελίσσια. Αυτή είναι η συμβουλή μου λοιπόν. Πριν πάρεις μελίσσια διάβαζε όπου μπορείς, φιλτράριζε αυτά που διαβάζεις ειδικά στο ίντερνετ, και το κυριότερο δημιούργησε εμπειρίες δίπλα σε μελισσοκόμους!

Όσον αφορά την περίοδο που θα ξεκινήσεις, το Φθινόπωρο δεν είναι κατάλληλη περίοδος να ξεκινήσει κάποιος, εκτός αν βρίσκετε σε ένα μέρος όπως το δικό σου, που έχει πολύ κρύο. Η συμβουλή μου είναι να μην ξεκινήσεις τώρα, αλλά να βάλεις πείσμα στον εαυτό σου, να το καθυστερήσεις μέχρι την Άνοιξη και τότε να πάρεις 2-3 μελίσσια και όχι παραπάνω. Την Άνοιξη έχεις όλη την ευχέρεια να δοκιμάσεις χειρισμούς να μάθεις πράγματα μόνος σου, χωρίς το ρίσκο του θανάτου που παίζει το χειμώνα! Η καλύτερη περίοδος είναι ο Απρίλιος - Μάιος, καλύτερα απρίλιος, και τότε είναι που όλοι οι μελισσοκόμοι μπορούν να σου δώσουν μελίσσια να αγοράσεις.

Απο ποιόν να αγοράσεις; Μεγάλη προσοχή, διότι στο ξεκίνημα σου πολλοί άνθρωποι μπορούν να σε δούν ως χρήματα παρά ως άνθρωπο. Όπου αγοράσεις μελίσσια, πήγαινε μαζί με κάποιο έμπειρο μαζί σου για να μην σε πιάσουν κορόιδο. Η απάτη δυστυχώς έχει συμβεί σε πολλούς νέους μελισσοκόμους, και αυτός είναι ο λόγος που σε προειδοποιώ. Προτίμησε να αγοράσεις απο κάποιο μεγάλο επαγγελματία μελισσοκόμο, και όχι απο κάποια ευκαιρία σε χαμηλή τιμή. Αυτά τα λίγα είχα να πω ελπίζω να σε βοήθησαν!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Πρωτα βρες εναν εμπιστο σου ,αξιοπιστο μελισσοκομο κοντα σου . Το βιβλιο του θρασυβουλου ειναι απο τα καλυτερα ,αλλα καλυπτει μονο το θεωρητικο κομματι.Αλλο τοσο χρειαζεσαι και το πρακτικο,δηλαδη μια πολυμηνη επαφη με τον κοσμο της μελισσας. Στην αρχη θα αγορασεις λιγα μελισσια Αν χρειαστεις καλα, καθαρα μελισσια, μπορω να σε προμηθευσω .Γιωργος- Γιαννιτσα τηλ.6976075570

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!