Widget Recent Post No.

Χτίζουν τα μελίσσια αυτή την εποχή; Πρέπει να τροφοδοτήσω με σιρόπι;


Καλησπέρα , Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν το μελίσσι κτίζει αυτή την εποχή? Αν έχει αυτή την δυνατότητα, πρέπει να το τροφοδοτήσω με σιρόπι (1/1) ..?
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!


Απάντηση...
Αυτή την εποχή τα μελίσσια δεν χτίζουν και τόσο καλά. Προτιμούν να πιάνουν τις άλλες κηρήθρες και κυρίως τις μαύρες. Πολλοί μελισσοκόμοι αυτή τη περίοδο αφαιρούν όλες τις άκτιστες κηρήθρες και αφήνουν τα μελίσσια σφιγμένα για να αναπτυχθούν. Προσπαθούμε να τοποθετούμε τα μαύρα πλαίσια απο τη πλευρά που χτυπά ο ήλιος, για να ρίξουν γόνους! Το ότι δεν χτίζουν καλά τις κηρήθρες δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα τροφοδοτήσουμε, για να αναπτυχθούν. Το καλύτερο είναι να αφήσουμε μόνο 1-2 πλαίσια το πολύ πάνω απο τον πλυθησμό, εφόσον τώρα με τα ρείκια και όσες ανθοφορίες υπάρχουν μπορεί να πάρουν λίγη ανάπτυξη ακόμα. Σηκώνουμε τις κυψέλες 10-20 εκατοστά απο το έδαφος, και δίνουμε σιροπάκι 1 προς 1, κάθε 3-4 μέρες για ένα μήνα περίπου! Και αν αποθηκευτεί και λίγο σιρόπι θα γίνει προμήθειες για το χειμώνα!

Όσον αφορά τη μέθοδο που ταίζουμε αυτή την εποχή, προτιμούμε με πιατάκι, και το σούρουπο για να μην προκύψει καμία λεηλασία. Άλλη καλή μέθοδος είναι με μπουκαλάκι, όπως επίσης εξίσου καλά αποτελέσματα θα δούμε και με εξωτερικούς τροφοδότες, τροφοδότες οροφής, τροφοδότες πλαισίου κλπ. Και μην ξεχνάμε ότι τώρα είναι η σημαντικότερη περίοδος για να φτιάξουμε δυνατά μελίσσια που θα ξεχειμωνιάσουν το χειμώνα. Και όσον αφορά το ξεχειμώνιασμα και την επιτυχία του έχουμε να πούμε πάρα πολλά ακόμα!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια