Widget Recent Post No.

Εξελίξεις απο το πεύκο και τις ανθοφορίες. Δυστυχώς δεν εξελίσσονται καλά...



Οι βοριάδες τις τελευταίες 2 ημέρες και η κακοκαιρία έχουν ως αποτέλεσμα να κόψουν και τις μικρές ποσότητες μελιού που έμπαιναν. Τόσο στο πεύκο όσο και στις υπάρχουσες ανθοφορίες, η ξηρασία και η απότομη πτώση της θερμοκρασίας, δεν βοηθούν να δουλέψουν τα μελίσσια. Όσον αφορά το πεύκο, τα πράγματα που ακούγονται φέτος απο τους μελισσοκόμους δεν είναι και τόσο καλά. Πολλοί υποστηρίζουν την κακη χρονιά, λόγω των παρατεταμένων βροχών όταν ο εργάτης βρισκόταν σε πολλαπλασιασμό. Τόσο σε Χαλκιδική όσο και στην Εύβοια υπάρχουν και φέτος μεριές που δίνουν και μεριές που δεν δίνουν. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο δεύτερο βάρεμα το οποίο θεωρείτε πολύ σημαντικό, όμως τώρα που ο καιρός άλλαξε όσες περιοχές δούλευαν έπαψαν να το κάνουν.
Να ξέρετε πως όσοι μελισσοκόμοι επιμένετε έντονα με την μελιτοφορία του πεύκου, και αφήνετε τα μελίσσια συνεχόμενα και στα 2 βαρέματα, θα υπάρχει πρόβλημα αργότερα στο ξεχειμώνιασμα. Οπότε επιβάλλεται η μετακίνηση σε ανθοφορία όπως το ρείκι ο κισσός κλπ, για να πάρουν τα μελίσσια τα πάνω τους. Αυτή τη περίοδο τροφοδοτούμε για να φτιάξουμε σωστά μελίσσια για το χειμώνα. Και διαλέγουμε ποιοτικές τροφές... Γιατί είναι μια πολύ βασική περίοδος.

Αυτή ειναι η καλύτερη εικόνα που είδαμε στα μελίσσια μας αυτές τις μέρες


Τώρα όσον αφορά το κάμπο, τα μελίσσια πείνάνε. Έχουν ξεγονιάσει αρκετά, με τα μεγαλύτερα μελίσσια να έχουν 2-3 καλούς γόνους. Και μερικά μελίσσια να έχουν 1 γόνο. Τώρα αυτές τις ημέρες είναι που η βασίλισσα αρχίζει και πάλι τη γέννα της. Απο μέλια τα περισσότερα μελίσσια είχαν στεγνώσει αρκετά, ενώ απο θέμα γύρης υπάρχει αποθηκευμένη στα πλαίσια, αλλά λιγοστή. Επιβάλλεται τροφοδοσία με σιρόπι, και με πολύ προσοχή για να μη προκύψει κάποια λεηλασία.

Σε γενικές γραμμές δεν έχουμε καλή εικόνα αυτή τη στιγμή, μιας και για την επόμενη βδομάδα προβλέπεται κακοκαιρία, και θυελλώδης άνεμοι. Όπως ξέρετε αυτοί οι ξηροί βοριάδες είναι ότι χειρότερο για τις ανθοφορίες, και το πεύκο. Ας ελπίσουμε σε καλύτερο καιρό και καμια βροχούλα, για να πάρουν τα πάνω τα μελίσσια...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια