Widget Recent Post No.

Ο πιο επικίνδυνος τρόπος εμφάνισης αλλεργίας σε ένα μελισσοκόμο



Όπως γνωρίζετε η αλλεργία είναι ότι πιο επικίνδυνο μπορεί να συμβεί στο μελισσοκόμο. Όπως λένε οι ειδικοί, όλοι οι ανθρωποι είμαστε εν δυνάμει αλλεργικοί, δηλαδή η αλλεργία στο τσίμπημα της μέλισσας μπορεί να εμφανιστεί ανα πάσα στιγμή στο καθένα. Σύμφωνα με τα όσα έχω διαβάσει και δεί στη πράξη μόνος μου, όσα περισσότερα τσιμπήματα τρώει ένας μελισσοκόμος, τόσο πιο κοντά φτάνει στην αλλεργία. Όμως είναι όλα τα τσιμπήματα της μέλισσας ίδια; Μήπως τελικά παίζει μεγάλο ρόλο, που και πόσα τσιμπήματα θα δεχτούμε; Η αλήθεια είναι πως παίζει τεράστιο ρόλο, και συγκεκριμένα τα τσιμπήματα στο κεφάλι!

Έχω ακούσει άπειρες ιστορίες με αλλεργίες μελισσοκόμων και πως εμφανίστηκαν, και η αλήθεια είναι πως είχα και εγώ μερικά δικά μου περιστατικά. Το συμπέρασμα που έχω καταλήξει πλέον είναι ότι τα περισσότερα περιστατικά προκλήθηκαν απο τσιμπήματα στο κεφάλι. Φαίνεται πως ο λαιμός ο σβέρκος, το μέτωπο και άλλες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής, αποτελούν τα πιο ευαίσθητα σημεία για πρόκληση αλλεργίας και ανεπιθύμητων περιστατικών. Πολλοί συνάδελφοι αφού δέχτηκαν ένα η περισσότερα τσιμπήματα στο κεφάλι μετά έχασαν τις αισθήσεις τους η προκλήθηκε έντονη φαγούρα σε όλο το σώμα, κοκκίνισμα, δυσκολία στην αναπνοή κλπ. Πολλές φορές εμφανίζεται ένα απο αυτά τα συμπτώματα, με το πιο συχνό να είναι η έντονη φαγούρα, και έπειτα τα υπόλοιπα!

Αναγνώστης μας στέλνει την εμπειρία του: Απο μέλισσα τσίμπημα στο κεφάλι μέσα στα μαλλιά ,πέρασε με κάποιο τρόπο απο την μάσκα και έφαγα το τσίμπημα,

Μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι να φοράμε τη μάσκα κάθε φορά που κάνουμε επιθεώρηση. Ο φίλος μας παραπάνω δεν έχει παρουσιάσει κάποια αλλεργική αντίδραση. Το πρίξιμο δηλώνει οτι ο οργανισμός "αναγνώρισε" το δηλητήριο. Αν ο οργανισμός δεν πριστεί καθόλου, τότε είναι που μπορεί να εμφανιστεί μια αλλεργική αντίδραση. Και τα τσιμπήματα στο κεφάλι είναι τα πιο επικίνδυνα! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια