Widget Recent Post No.

Μελίσσι όλο κηφήνες: Δε ξανά εγινε VIDEO



Πόσο μου αρέσει να βρίσκω "περίεργα" βιντεάκια τα οποία τρελαίνουν τους μελισσοκόμους! Μόνο τους μελισσοκόμους όμως, διότι μόνο κάποιος που έχει δουλέψει χρόνια στα μελίσσια μπορεί να αισθανθεί την μαγεία αυτού του θεάματος! Σήμερα θα σας δείξω ένα πολύ περίεργο μελίσσι! Ένα μελίσσι που ο πλυθησμός του δεν αποτελείτε από απλές μέλισσες! Και τι έχει μέσα η κυψέλη; Κηφήνες! Πολλούς πολλούς κηφήνες! Μόλις είδα το βιντεάκι δεν μπορούσα να πιστέψω πόσους κηφήνες είχε!
Εσύ το ήξερες αυτό;
Στη πραγματικότητα οι κηφήνες δεν είναι τεμπέληδες όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Είναι μύθος οτι κάθονται και τρώνε μόνο το μέλι. Η αλήθεια είναι οτι οι κηφήνες είναι πολύ πιο χρήσιμοι απο όσο δείχνουν. Απο την αρχή της γέννησης τους οι μέλισσες έχουν ένα και μόνο σκοπό! Την γονιμοποίηση των βασιλισσών! Ο κηφήνας είναι η ένδειξη του ερχομούς της Άνοιξης και γενικά της αυθονίας στη κυψέλη. Σύμφωνα όμως με νέες έρευνες ο κηφήνας ρυθμίζει πολλές λειτουργίες στη κυψέλη. Τα μεγάλα του φτερά σε συνδιασμό με τον διπλάσιο θώρακα ζεσταίνουν καλύτερα τον γόνο, και ο πρόλοβος του συμβάλει σημαντικά στη συμπύκνωση του μελιού. Επιπροσθέτως οι φερομόνες που εκπέμπει στη κυψέλη ρυθμίζουν την εργασία, την όρεξη για δουλειά, τη συλλογή μελιού κλπ.

Έγινε πείραμα στο οποίο συμμετείχαν μελίσσια με κηφήνες, και μελίσσια χωρίς κηφήνες. Στα μελίσσια με κηφήνες το αποτέλεσμα έδειξε μεγαλύτερη παραγωγή μελιού, και αυτό διότι η συμβολή τους είναι πολύ πιο σημαντικότερη από όσο νομίζουμε! Έτσι αμα τυχαίνει στο μελισσοκομείο κάποιο αρρενοτόκο μελίσσι, η βασίλισσα που γεννά μόνο κηφήνες, μην στενοχωριέστε. Διότι και οι κηφήνες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο μελισσοκομείο και την παραγωγικότητα!!!

Δείτε ένα σούπερ βιντεάκι γεμάτο με κηφήνες, και θαυμάστε τους! Είναι τα αρσενικά της κυψέλης, που αφιερώνουν την ίδια τους τη ζωή για να γονιμοποιήσουν τις παρθένες βασίλισσες!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια