Widget Recent Post No.

Πως τοποθετούμε το πορτάκι της κυψέλης για ανάπτυξη των μικρότερων μελισσιών BINTEO


Η Ορεινή Μέλισσα συνεχίζει να σας λέει μικρές συμβουλές, για τη σωστή ανάπτυξη των μελισσιών. Όπως έχουμε πεί τα μικρά μελίσσια είναι αυτά που μας απασχολούν περισσότερο! Εμείς φροντίσαμε όσα μικρά μελίσσια υπάρχουν να τα φέρουμε δίπλα μας, έτσι ώστε να τα περιποιηθούμε και να αναπτυχθούν γρήγορα. Μέσα σε κατοικιμένες περιοχές υπάρχει πολύ καλή θερμοκρασία, τα μελίσσια βρίσκουν πολύ γύρη, και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γνωρίζουμε. Απο πλευράς νομοθεσίας θα πρέπει να υπάρχει η περίφραξη 2 μέτρων περιμετρικά των μελισσιών, για να μην ενοχλούν κανέναν.
Όσον αφορά το πορτάκι της κυψέλης, έχουμε ένα πολύ καλό κολπάκι σήμερα. Όταν έχουμε ένα μικρό 2-3 πλαίσια μελίσσι, πως τοποθετούμε το ξύλινο πορτάκι για να διευκολύνονται οι μέλισσες; Αν και φαινομενικά κάποιος θα πεί στη μέση, όπως είναι σχεδιασμένο άλλοστε το πορτάκι, αν το σκεφτούμε καλύτερα θα δούμε ότι η καλύτερη λύση είναι στη μεριά που βρίσκεται το μελίσσι. Γενικά οι μέλισσες αυτή τη περίοδο, πρέπει να έχουμε άμεση πρόσβαση στην είσοδο, και να μη χρειάζεται να περπατήσουν μεγάλη απόσταση για να βγούν έξω. Έρχονται κουρασμένες και κρυωμένες απο έξω, και δεν πρέπει να τις ταλαιπορούμε εμείς ακόμα περισσότερο.

Έχω παρατηρήσει ότι όσο πιο καλά μπαίνει το πορτάκι στις μέλισσες, δηλαδή όσο πιο κοντά στο μελίσσι, τόσο καλύτερα αναπτύσσετε και τόσο πιο "ευέλικτο" δείχνει. Γενικά έχω φτιάξει πάρα πολλές εισόδους στα μελίσσια, για να δώ πως συμπεριφέρονται και με ποιό τρόπο, και είμαι σίγουρος πως οι μέλισσες έχουν να μας διδάξουν πολλά πράγματα.

Εγώ προσωπικά με το ξύλινο πορτάκι, αφήνω 2-3 δάχτυλα κενό απο τη πλευρά που είναι "κολλημένο" το μελίσσι, και εκεί εξυπηρετούνται οι μέλισσες κατευθείαν. Φυσικά αυτό κάνω σε μελίσσια κάτω των 3 πλαισίων. Οι μέλισσες Βγαίνουν και μπάινουν χωρίς κόπο. Είχα παλαιότερα μερικά μικρά μελισσάκι που άφηνα την είσοδο κανονικά στη μέση. Το φελιζόλ που έβαζα στο πλάι μπλοκάριζε λίγο τη κίνηση και υπήρχε πρόβλημα. Γενικά για να ξέρετε η είσοδος παίζει μεγάλο ρόλο και πρέπει να τα προσέχουμε όλα μας τα μελισσάκια. Με τις πλαστικές κυψέλες δεν έχουμε ποτέ αυτό το πρόβλημα με την είσοδο.

Τώρα θέλω να τονίσω μερικά βασικά πραγματάκια πρίν δείτε το βίντεο. 
Στη κυψέλη φροντίζουμε να έχουμε ένα τέτοιο "πιαστεράκι" έτσι ώστε να σταθεροποιήσουμε την είσοδο όπως και αν τη βάλουμε. Είναι σημαντικό αυτό, επειδή ο αέρας και η βροχή μπορεί να την παρασείρουν και μπορεί να κλειστεί και το μελίσσι μέσα, καμιά σπάνια φορά.

Αφήνουμε ένα κενό 2-3 πόντους όπως στη φωτογραφία...


Στο βίντεο αναφέρονται όλα με κάθε λεπτομέρεια...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια