Widget Recent Post No.

Κάλεσμα προς όλους τους μελισσοκόμους απο την ΟΜΣΕ



Κάλεσμα προς όλους τους μελισσοκόμους για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις απεύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ) Βασίλης Ντούρας, με σκοπό να γίνουν μεταρυθμίσεις που θα αλλάξουν την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη μελισσοκομία. Δείτε το πρωτότυπο κείμενο, όπως ανακοινώθηκε απο τον πρόεδρο της ΟΜΣΕ:
Γράφει...
Συνάδελφοι ζούμε δύσκολους καιρούς. Εδώ και χρόνια παλεύουμε για επιβίωση. Όμως η πολιτεία αντί να μας στηρίζει μας πολεμάει. Πολεμάει όσους παράγουν. Ο μόνος δρόμος που μας μένει είναι ο δρόμος του αγώνα. Για αυτό η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος στηρίζει και συμμετέχει στον αγώνα των  αγροτών και κτηνοτρόφων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μελισσοκόμους να συμμετέχουν ενεργά στις αγροτικές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται στην περιοχή τους, με βασικά αιτήματα:

Την άμεση αλλαγή του ασφαλιστικού και φορολογικού που μας αποθαρρύνει από το να παράγουμε και οδηγεί μας στην καταστροφή.
Την άμεση εξομάλυνση της διαδικασίας εφαρμογής του νέου τριετούς Εθνικού Προγράμματος Μελισσοκομίας, όπως ακριβώς εφαρμοζόταν επί 18 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.
Την άμεση επίλυση θεσμικών αιτημάτων του κλάδου, που έχουν ήδη κατατεθεί στο Υπουργείο και τα οποία θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στη μελισσοκομία χωρίς να επιβαρύνουν στο ελάχιστο το κρατικό ταμείο.
Συνάδελφοι ας βγούμε όλοι μαζί στο δρόμο. Έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε αν θέλουμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο για μας και για τη χώρα.

Για το Δ.Σ. της Ο.Μ.Σ.Ε.
Βασίλης Ντούρας
Πρόεδρος

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Γιωργος απο Γιαννιτσα27 Ιανουαρίου 2017 στις 10:49 μ.μ.

    Καλησπερα στην Ορεινη Μελισσα! Θα ηθελα να ρωτησω τον κ. Ντουρα,καποια πραγματα εν οψει των Αγροτικων κινητοποιησεων! Καθως οι Ελληνες μελισσοκομοι στην πλειοψηφεια τους δεν ειναι ολοι κατα κυριο επαγγελμα αγροτες, [ απο τους 25.000 εγγεγραμμενους στα μελισσοκομικα μητρωα,μελισσοκομους περιπου 3.000 ειναι αγροτες καταεπαγγελμα οι υπολοιποι ειναι ,ειτε ετεροαπασχολουμενοι ,ειτε συνταξιουχοι ιδιωτικοι υπαλληλοι ,δημοσιοι υπαλληλοι],σε ποιο μπλοκο να σταθουμε; Σε αυτο των Τεμπων με τους μεγαλοαγροτες ,η ,σε αυτο της Νικαιας που εκπροσωπει τους μικρομεσαιους ,η μηπως να δημιουργησουμε δικο μας ξεχωριστο; και αυτο απασχολει τους περισσοτερους συναδελφους,λογω της αντιμετωπισης που εχουμε,απο τους υπολοιπους γεωργους ,αλλα και απο το κρατος,αλλα και λογω των ολο και περισσοτερων προβληματων που αντιμετωπιζουμε σαν παραγωγοι! Η Ελλαδα ειναι ελλειματικη σε μελι πρωτιστως και κατα δευτερον στα υπολοιπα μελισσοκομικα προιοντα, Η μελισσοκομια ασκηται κατα το πλειστον απο μη αγροτες,ευτυχως θα ελεγα, διοτι σημερα η μελισσοκομια για να ασκηθει δεν αρκει μονο η πειρα ,αλλα διαρκης επιστημονικη ενημερωση καταρτιση, με βιβλιογραφια ,η, σεμιναρια,,και δυστυχως το χαμηλο μορφωτικο επιπεδο του μεσου Ελληνα αγροτη αποτελει σοβαρο εμποδιο -προσκομμα,στην ασκηση της! Το ποιοτικο ελληνικο μελι μαζι με το κρασι και το ελαιολαδο θα μπορουσαν να αποτελεσουν ενα ισχυρο ,ποιοτικο, εξαγωγικο ,διατροφικο τριπτυχο,πολλα υποσχομενο για την ελληνικη οικονομια ,συνδεδεμενο και με τον μεσογειακο διατροφικο μας πολιτισμο! Αυτο λοιπον το τριπτυχο θα μπορουσε να αποτελεσει μια μοναδικη οικονομικη ευκαιρια για πολλους νεους Ελληνες που θελουν να δημιουργησουν και να επενδυσουν στην Υπαιθρο!Αρα ετσι θα επρεπε να το δουμε εμεις οι μελισσοκομοι, ετσι να το δειτε εσεις στην ΟΜΣΕ, ετσι να το δουν οι αρμοδιοι εκαστοτε κυβερνωντες! Οταν σε μια χωρα υπαρχουν ελλειματικα προιοντα ,τα βοηθας ,τα προωθεις ,βρισκεις τροπους ,ασχετως ποιος τα παραγει,;ασχετως αν ειναι αγροτης κατα επαγγελμα η, μαναβης ,η δασκαλος!Και οποιος τα παραγει ειναι χρησιμος!Πολυ δε περισσοτερο στην Μελισσοκομια η, ποια συμβαλλει και στην γεωργια,διοτι αγροτικη παραγωγη χωρις επικονιαση δεν γινεται! Συμφωνητε, η, διαφωνητε; Εσεις λοιπον,σαν ΟΜΣΕ, ολα αυτα τα χρονια τι κανατε; Και σας ξαναρωταω με ποιους να συνταχτουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!