Widget Recent Post No.

Το Ελληνικό μέλι το καλύτερο παγκοσμίως! Για να μάθουμε όλοι τι έχουμε στα χέρια μας...


Έχουμε τόση δύναμη στα χέρια μας, που με τα προϊόντα μας μπορούμε να κατακτήσουμε ολόκληρο τον κόσμο! Η Ελλάδα παράγει το ποιοτικότερο μέλι παγκοσμίως, και αυτό αποδεικνύεται πλέον από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια Πανελλαδικά! Οι έρευνες του ΑΠΘ που εξέτασαν τόσα μέλια, θα αφήσουν ιστορία, και απέδειξαν ότι έχουμε χρυσάφι στα χέρια μας!

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ξεχωρίζει σε όλα τα προϊόντα που παράγει. Το Ελληνικό Μέλι είναι ένα από τα δυνατότερα "όλ της χώρας μας, με ποιότητα που ξεχωρίζει παγκοσμίως. Η Ελλάδα είναι απο τις λίγες χώρες με τόσο πλούσια βλάστηση και τόσα πολλά γυρεοδοτικά - μελιτογόνα φυτά. Οι μέλισσες παίρνουν το μέλι από χιλιάδες διαφορετικά είδη φυτών, και αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Η Ελλάδα έχει τόσο πλούσια πανίδα, με βότανα που δεν συναντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο. Κάθε βουνό, κάθε νησί, κάθε μέρος σε αυτό τον παραδεισένιο τόπο, έχει ευλογηθεί με ένα διαφορετικό τρόπο, αυτός είναι και ένας λόγος που έχουμε τόσα πολλά και τόσο ποιοτικά μέλια που δεν παράγονται πουθενά αλλού σε ολόκληρη τη γή.
Υπάρχουν πολλοί καταναλωτές αλλά και μελισσοκόμοι που δυσκολεύονται να πιστέψουν οτι αυτό είναι αλήθεια. Παράγουν μέλι, και δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που έχουν στα χέρια τους είναι ένας πραγματικός θησαυρός, και λάμπει κυριολεκτικά και μεταφορικά! Θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε το Ελληνικό Μέλι σαν υγρό χρυσάφι, ένα προιόν που χαρίζει μακροζωία και περιέχει συστατικά που βάση ερευνών, καταπολεμούν όλες τις ασθένειες, και χαρίζουν υγεία!

Η ελλάδα δεν είναι μόνο ότι έχει την πιο πλούσια χλωρίδα. Πέρα απο το γεγονός ότι έχει τις πιο πλούσιες ανθοφορίες, παράγονται τόσα διαφορετικά μέλια, έχουμε τόσες πολλές κατηγορίες μελιού, όπως πεύκο, έλατο, θυμάρι, ακακία, βαμβάκι, καστανιά, πορτοκαλιά, βελανιδιά, πολύκομπος, παλιούρι, ρείκι, κουμαριά, τριφύλλι, ευκάλυπτος, ηλίανθος και χιλιάδες άλλα φυτά που συμπληρώνουν και κάνουν τους πιο τρομερούς συνδιασμούς, τόσο σε γεύση όσο και σε θρεπτικά συστατικά. Η ελλάδα εκτός όλων αυτών έχει και ένα άλλο τρομερό πλεονέκτημα. Μια απίστευτη καλοκαιρία! Ήλιος, πράσινο, ποτάμια λίμνες! Η ελλάδα είναι μια χώρα που καθε χώρα ζηλεύει για τον φυσικό της πλούτο! Φυσικά όλη αυτή η συμμαχία του καιρού, οπλίζει τα προιόντα της μέλισσας στο να γίνουν ακόμα πιο ποιοτικά.

Μόνο στην Ελλάδα οι μέλισσες μπορούν να παράγουν τα πιο πυκνόρευστα μέλια, μπορούν να επεξεργαστούν για μεγαλύτερο διάστημα το νέκταρ, και να το εμπλουτίσουν με ακόμα περισσότερα συστατικά και ένζυμα. Οι μέλισσες χρειάζονται ελάχιστη υγρασία πολύ ήλιο και θερμό κλίμα για να συμπυκνώσουν το μέλι τους και να το μετατρέψουν στο θησαυρό που έχουμε στο βαζάκι μας. Στην Ελλάδα οι μέλισσες έχουν τις πλέον ιδανικές συνθήκες για να φτιάξουν το πιο ποιοτικό προϊόν, όπως πουθενά αλλού στο κόσμο. Στο εξωτερικό λόγω των βροχών, της φτωχής βλάστησης, των μονοκαλλιεργειών, της υγρασίας, οι μέλισσες παράγουν πολύ λεπτόρευστα μέλια, που δεν είναι τόσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Αυτό κανένας δεν μπορεί να το απορρίψει, εφόσον είναι η αλήθεια αυτή κάθε αυτή.

Σύμφωνα με έρευνα που έχει κάνει η Ορεινή Μέλισσα στο εξωτερικό προσπαθούν με κάθε τρόπο να "κλέψουν" αυτή την ευλογία που μας έδωσε ή ίδια η φύση. Ένας νέος νόμος επιτρέπει στις εταιρίες να φιλτράρουν το μέλι, με αποτέλεσμα να αποκρύπτεται η χώρα προέλευσης, έτσι ώστε τα μέλια να πωλούνται χωρίς ταυτότητα. Αυτό φυσικά γίνεται υπέρ των χωρών που παράγουν φτωχά μέλια, και είναι άλλη μια τρανταχτή απόδειξη πως υποβιβάζουν τα προιόντα που παράγει η Ελλάδα. Τελευταία στην Ελλάδα κυκλοφορούν πολλά εισαγώμενα μέλια και πολλά ελληνοποιούνται με το σκοπό αυτό. Δηλαδή πωλούνται ξένα μέλια για ελληνικά. Αυτό φυσικά έχει αντίκτυπο στους Έλληνες Μελισσοκόμους.

Όπως καταλαβαίνουμε η δύναμη που έχει η Ελλάδα στα χέρια της είναι τεράστια, και βιώνουμε προβλήματα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Απο την στιγμή που θα ενωθούν οι Έλληνες, μπορούν να δείξουν τις δυνάμεις που έχουν στα χέρια τους, με ένα πρωτογενή τομέα και προιόντα που δεν μπορούν να παραχθούν πουθενά αλλού στον κόσμο. Ας δώσουμε λοιπόν στο Ελληνικό Μέλι την αξία που του ανίκει! Για την Ελλαδάρα μας που είναι τόσο ξεχωριστή!

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. auton ton eulogimeno topo ton ekane o theos gia tis diakopestou alla epidi oi ellines itane katatregmenoi ton harise stous ellines as pistepsoun esto mia fora autoi pou kivernane auton ton topo tin axia pou ehi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MΙλούσα με ανθρωπο που είχε ασχοληθει με εμποριο-εξαγωγη μελιου. Μου λεγε πως είχαν δυσκολέψει τα πράγματα με τη ποιότητα διότι οι μελισσοκόμοι το έχουν παρακάνει με τροφοδοσίες άκαιρες, με φαρμακευτικές επεμβάσεις κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!