Widget Recent Post No.

Αγοράστε βασίλισσες που γαζώνουν: Όταν η ποιότητα ξεπερνά κατά πολύ τη τιμή!!!


Mετα από αρκετό καιρό λοιπόν οι βασίλισσες του φίλου Στέργιου Στεργάτου , γαζώνουν χωρίς καμία υπερβολή. Εννοείτε πως υπήρξε 100% αποδοχή από τα μελισσάκια μου και έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένος.












Τα μελισσάκια που έβαλα της μάνες του Στεργιου , πήραν τοση φόρα για ανάπτυξη που πραγματικά εντυπωσιάστηκα.  Για βασίλισσες που κεντάνε λοιπόν.... Στέργιος χωρίς δεύτερη σκέψη!!!!

Τον προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους γιατι  την φήμη που έχει κερδήσει ανάμεσα στους μελισσοκόμους την αξίζει και με το παραπάνω!!!!!

Οι βασικότεροι λόγοι που εμείς οι μελισσοκόμοι καταφεύγουμε στη λύση της αγοράς έτοιμων γονιμοποιημένων βασιλισσών είναι: είτε γιατί επιθυμούμε άμεση και γρήγορη ανάπτυξη των παραφυάδων μας, είτε γιατί αναζητάμε κάποια ιδιαίτερα γενετικά χαρακτηριστικά από τα μελίσσια μας, όπως η εντατική συλλογή, ή ήπια συμπεριφορά, η μη τάση για σμηνουργία, η ανθεκτικότητα στις ασθένειες και ένα σωρό άλλα πράγματα που θα χρειαζόντουσαν πολύ χώρο για να αναφερθούν.

Και οι δυο λόγοι είναι εξ ίσου σημαντικοί, γιατί για φανταστείτε τι συμβαίνει όταν κόβουμε δικές μας παραφυάδες και δεν τις τροφοδοτούμε με έτοιμες γονιμοποιημένες βασίλισσες!

Θα πρέπει να περιμένουμε έναν ολόκληρο μήνα μέχρις ότου διαπιστώσουμε πως όλα έχουν εξελιχθεί με τον σωστό τρόπο και ότι οι βασίλισσές μας έχουν αναλάβει τα καθήκοντα τους και τα εκτελούν όπως πρέπει!

Η λύση όμως που μας προσφέρει η αγορά έτοιμων γονιμοποιημένων βασιλισσών, παρακάμπτει αυτό το πρόβλημα, αφού οι έτοιμες νέες μας βασίλισσες ξεκινούν την ωοτοκία τους σχεδόν άμεσα, και μέσα στις επόμενες μέρες από την εισαγωγή τους στη κυψέλη, διαπιστώνουμε με τα ίδια μας τα μάτια το έργο τους, καθώς βλέπουμε τον γόνο να αυξάνει με γοργούς  ρυθμούς!







Είναι πράγματι εντυπωσιακό να παρατηρεί κανείς μια ορφανή παραφυαδούλα να μετατρέπετε μέσα σε λίγες μέρες σε ένα πολλά υποσχόμενο μελίσσι, με μια νέα, δυναμική και παραγωγική μάνα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αφού πρώτα έκανα μια εκτενή έρευνα αγοράς και άκουσα πολλές γνώμες, κατέληξα να παραγγείλω και εγώ έτοιμες μάνες από τον Βασιλοτρόφο - Μελισσοκόμο Στέργιο Στεργάτο.




Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την επιλογή μου ήταν πολλοί, μα ο κυριότερος ήταν η σαφήνεια με την οποία μου απάντησε, ο εκλεκτός αυτός συνάδελφος, σε όλες τις ερωτήσεις που του υπέβαλα!

Παράγγειλα τις βασίλισσες χθες και σε λιγότερο από 24 ώρες αυτές έφτασαν στο σπίτι μου. Δεν εννοώ πώς ήρθαν πετώντας βέβαια - αυτό ο φίλος μας ο Στέργιος δεν το έχει καταφέρει ακόμα - μα ήρθαν με κούριερ, μέσα σε κλουβάκια, σε μια προσεγμένη και ασφαλή συσκευασία που είχε στην επιφάνεια της πολλές τρυπούλες εξαερισμού, για ευνόητους λόγους, και που έγραφε πάνω με κεφαλαία ευδιάκριτα γράμματα ''ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ'', έτσι που ο καθένας θα μπορούσε να το αντιληφθεί κατά την μεταφορά και να δείξει την ανάλογη προσοχή!





Στο κάθε κλουβάκι υπήρχε από μια νέα και αστραφτερή βασιλοπούλα με έξι εργάτριες συνοδούς, που φαινόντουσαν έτοιμες να εξυπηρετήσουν οποιαδήποτε ανάγκη της. Τα κλουβάκια όλα ήταν στερεωμένα με ασφάλεια και με τρόπο που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν και που τους εξασφάλιζε μια ασφαλή μεταφορά.

Γνωρίζοντας τις αρετές που έχουν οι μέλισσες τις Χαλκιδικής, που όπως είναι γνωστό είναι μια εξαιρετικά ήρεμη και παραγωγική φυλή με αυξημένες τάσεις συλλογής πρόπολης και μελιού ενώ ταυτόχρονα οι τάσεις σμηνουργίας και λεηλασίας τους είναι πολύ χαμηλές, και παρουσιάζουν μια ιδιαίτερα αυξημένη ανθεκτικότητα στις ασθένειες αλλά και στις δηλητηριάσεις από φυτοφάρμακα.

Παράγγειλα βασίλισσες αυτής της ράτσας από τον φίλο μελισσοκόμο- βασιλοτρόφο Στέργιο, τον οποίο θέλω να συγχαρώ δημόσια και να του πω ένα μεγάλο μπράβο για την άψογη, υπεύθυνη και επαγγελματική δουλειά που κάνει!!!!!!




Τηλ. επικοινωνίας  6937217654.
parnitha-bees.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια