Widget Recent Post No.

Νέα φωτιά έκαψε τα μελίσσια: Μεγάλη προσπάθεια για να σωθούν όσα δεν πρόλαβε η φωτιά...



Άλλο ένα σοβαρό περιστατικό συνέβη σε συνάδελφο μελισσοκόμο που αντίκρισε μερικά απο τα μελίσσια του καμμένα. Η προσπάθεια της πυροσβεστικής ήταν μεγάλη, η οποία και κατάφερε να περιορίσει τη φωτιά με αποτέλεσμα να σωθούν πολλά μελίσσια. Η είδηση δημοσιεύεται για να έχουμε όλοι τη προσοχή μας, να προσέχουμε το καπνηστήρι, το οποίο σβήνουμε πάντοντε βάζωντας το σε μεταλλικό δοχείο, αλλά και τα μελίσσια να είναι ξεχορταριασμένα περιμετρικά. Όποιος έχει καθαρά τα μελίσσια από χόρτα δημιουργεί μια είδους αντιπυρική ζώνη και τα μελίσσια δεν επηρεάζονται, δεν καίγονται. Δείτε τι γράφει παρακάτω ο ίδιος ο συνάδελφος...


Ο φίλος μας ο Γιώργος γράφει στην ομάδα ‎Μελισσοπαρέα xmbeekeeping...
'Το πριν και το μετά! Εύχομαι να μην τύχει σε κανένα να αντικρίσει αυτό το θέαμα στα μελισσια του και γενικά στην περιουσία του. Να ευχαριστήσω την πυροσβεστική για την άμεση επέμβαση της που με γλίτωσε από την ολοκληρωτική καταστροφή (κάηκαν μόνο 3 μελίσσια) γιατί όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες εκεί που ήταν τα λάστιχα είχα πάνω τα μελίσσια. η φωτιά έσβησε μισό μέτρο πιο πίσω ! Το πόρισμα ήταν εμπρησμός... Είναι αυτές τις περιπτώσεις που λες δεν θα σου τύχει.. σήμερα ξανανέβηκα για να δω αν μπορώ να σώσω τίποτα και ήταν εκεί το πυροσβεστικό και τους ρωτούσα πιθανά αίτια. Κ μου λένε ότι κατά 99% ήταν εμπρησμός λόγω περιοχής που θέλουν να επεκταθούν σε οικόπεδα".







Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Τα λάστιχα σαν βάση των μελισσών είναι έγκλημα. Αν πιάσουν φωτιά καίγονται για ωρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!