Widget Recent Post No.

Όταν έφτασε στο μελισσοκομείο του είδε κάτι που δεν το περίμενε: Ήταν γεμάτο ξένες κυψέλες!



Γύρισε στα μελίσσια του και αντί να βρει τις 8 κυψέλες που είχε τοποθετήσει αντίκρισε κάτι πολύ παράξενο! Το μελισσοκομείο του είχε γεμίσει ξένες κυψέλες, μπροστά πίσω αλλά και στα πλάγια τις οποίες προφανώς τοποθέτησε κάποιος παλιός μελισσοκόμος χωρίς να τον ρωτήσει! Ο νέος μελισσοκόμος Δημήτρης μόλις είδε αυτή την εικόνα, ένιωσε πολύ άσχημα, και όπως ο καθένας θα νόμιζε, πίστεψε το προφανές, ότι κάποιος θέλει να τον διώξει απο τη συγκεκριμένη μεριά.


Στην Ελλάδα είναι συχνό όταν ένας παλιός μελισσοκόμος θέλει να διώξει κάποιο άλλο μελισσοκόμο να βάζει σειρές με κυψέλες μπροστά από τα άλλα μελίσσια, με αποτέλεσμα οι νέες κυψέλες να κερδίζουν συλλέκτριες και οι άλλες να χάνουν. Τέτοιοι διαπλυκτισμοί γίνονται σπάνια, εφόσον σύμφωνα με τον άγραφο κανόνα της μελισσοκομίας, όποιος θέλει να πιάσει ένα μέρος, πρέπει πρώτα να τοποθετήσει ένα μάρτυρα - μελίσσι, δηλαδή μια ζωντανή κυψέλη, η οποία δηλώνει οτι το μέρος είναι ακτοχυρωμένο από άλλο μελισσοκόμο!

Δείτε φωτογραφίες πως ήταν το μελισσοκομείο του Δημήτρη, δείτε το ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ...






Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

  1. ΑΠΛΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΒΕ ΤΟΝ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ,ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΕ ΜΑΚΡΙΑ Η ΤΡΟΦΗ ΑΠΛΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΕ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αι ματσουκι που πάει χαμένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν μου το εκανε εμενα το λιγοτερο που θα του εκανα ειναι να τον βαλω σε σακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι πρεπει να κανει τωρα ο φιλος δεν ειπατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να τα μετκινησει και να τον περιμενει.Ουτε σφραγισμενες δεν ειναι για να τον βρει.ΜΕΓΑΛΟΣ Μ.....ΑΓΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα ένας μου το έκανε αυτό πριν ένα χρόνο θα με θυμάται για πολλά χρόνια ένα σημάδι το έχει ακόμα στο φριδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το θέμα είναι ποιος έβαλε τα μελίσσια του πρώτος γιατί στην φωτογραφία βλέπουμε 2 μελισσοκομία σε απόσταση πολύ κοντινή,αυτό δεν γράφτηκε στο κείμενο.

    Βασίλης.vn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν προκειται να τον κανει κανεις τίποτε. Εμπλεξες με βλάκα φίλε. Ξερεις οι βλάκες στη σημερινή κοινωνία είναι οι πιο ευνοημένη τάξη. Οπότε μη τα βαλεις με βλάκα. Πάρε τα μελίσσια σου και φύγε. Μην απευθυνθεις ουτε σε συλλόγους, ούτε σε αστυνομίες, χειρότερη ζημια μπορεί να πάθεις. Οι βλάκες δεν παθαίνουν τίποτα. Δεν τους αγγίζει ο νόμος, δεν καταλαβαίνουν απο παρατηρήσεις, δεν πτοούνται... Ξέρω μέσα σου βράζεις απο νεύρα και το λιγότερο που θες να κάνεις είναι να του σπάσεις τα μούτρα. Όμως μη το κάνεις γιατι οι βλάκες πάντα έχουν τον τρόπο και θα στη φέρουν. Ξερω μπορεί να είσαι τσιτωμένος , αλλα χαλάρωσε. Χαλάρωσε διότι δεν βγάζεις τίποτα και έτσι είναι σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Οι βλάκες παντού είναι μπροστά. Ακόμα και απ τα μελίσσια σου. Ομως να χαίρεσαι για κάτι πολύ σημαντικό. Ότι εσυ δεν είσαι βλάκας. Διότι ο βλάκας για να κάνει όλα αυτά , έχει πολλά κενά στη ζωή του, απωθημένα , κόμπλεξ, ανεκπληρωτες υποχρεώσεις, ψυχολογικά κ.α. Μπορεί να φαίνεται πως κερδίζει έδαφος αλλα πάντα μέσα του είναι χαμένος και ζεί στη κατάντια του.....να χαιρεσαι γι αυτο και μη τσιτώνεις. Εχω βρεθει στη θέση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ας ανανατρεξει στη πηγη της αναρτησης το site γτ ο νεος μελισσοκομος διευκρίνισε τι εγινε στην πραγματικότητα και ας προχωρήσει στην διόρθωση της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 12:10 πολλα RESPECT φιλε μου τα ειπες τοσο ωραια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν δεν έχουν κωδικό βάση νόμου φωνάζει το δασαρχείο κατασχονται και βγαίνουν σε πληστηριασμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και οι βλακες μπορουν να την πατησουν. για ολα υπαρχει τροπος και νομιμος μαλιστα. το μυαλο αρκει να δουλευει. δεν μπορει να περναει το γουστο του καθε μαλ.... σε βαρος καποιου αλλου, ειδικα νεου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!