Widget Recent Post No.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μηνύσεις για μελίσσια σε δρόμους. Η Ορεινή Μέλισσα επικοινώνησε με το δασαρχείο!



Σήμερα λάβαμε ένα έκτακτο μήνυμα από μελισσοκόμο ο οποίος μας είπε τα εξής: "Είχα ενημέρωση ότι το δασαρχείο Καρπενησίου θα προβεί σε μηνύσεις στους κατόχους μελισσιών που βρίσκονται - στις άκρες {στα πρανή} τον δρόμων. Όχι μόνον στους ασφάλτινους άλλα και σε δασικούς  χωματόδρομους. Γράψτε κάτι, κάντε κάτι". Το περιστατικό αυτό δεν ήταν το μόνο εφόσον αρκετοί μελισσοκόμοι αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Η Ορεινή Μέλισσα προκειμένου να ξεδιαλύνει το τοπίο με την νομοθεσία και τις μηνύσεις ενάντια των μελισσοκόμων ήρθε σε επικοινωνία με υπεύθυνο του δασαρχείου, ο οποίος μας ενημέρωσε σχετικά. Καταρχήν όπως μου είπε υπάρχουν ήδη περιστατικά με μελισσοκόμους που έχουν μελίσσια δίπλα στο δρόμο χωρίς να τηρούν την απόσταση των 25 μέτρων.
Η ερώτηση μου προς το δασαρχείο ήταν αν επιτρέπονται τα μελίσσια δίπλα σε δρόμους. Και τι ισχύει τελικά με το πλέγμα 2 μέτρων, που λέμε οτι πρέπει να τοποθετείτε μπροστά από τον δρόμο προκειμένου να χωρίζει τα μελίσσια και να μην χτυπάνε οι μέλισσες στα αυτοκίνητα και τους περαστικούς. Ισχύει τελικά ο νόμος αυτός για όλους τους δρόμους;

Η απάντηση που έλαβα από το δασαρχείο είναι ότι τα μελίσσια δεν επιτρέπονται δίπλα σε δρόμους αν δεν είναι σε απόσταση 25 μέτρα. Στην επόμενη ερώτηση με το πλέγμα, μου είπαν ότι αν ο μελισσοκόμος έχει φυσικό η τεχνητό εμπόδιο ύψους δύο μέτρων απο το έδαφος είναι απολύτως νόμιμος και δεν έχει πρόβλημα με το δασαρχείο. Μου είπαν επίσης ότι στους μελισσοκόμους προτείνετε σαν προστασία το "δίχτυ σκίασης". Συνεπώς όποιος πάρει τέτοια μέτρα προστασίας είναι απολύτως νόμιμος. Το μέτρο αυτό ισχύει για όλους τους δρόμους.

Τα τελευταία χρόνια το δασαρχείο ήταν αρκετά ελαστικό πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, και οι μελισσοκόμοι τοποθετούσαν τα μελίσσια δίπλα στους δρόμους χωρίς προβλήματα. Ωστόσο αν κάποιος έχει προειδοποίηση απο το δασαρχείο να πάρει τα μελίσσια του, καλό είναι να επικαλεστεί αυτό τον νόμο ο οποίος ισχύει παντού. Και μην ακούτε όσους λένε οτι τα μελίσσια δεν επιτρέπονται στους δρόμους. Επιτρέπονται, αλλά με μέτρα προστασίας. Δεν είναι δύσκολο να στηρήξετε πασάλους και να δέσετε ένα πλέγμα επάνω. Και δεν θα μπορεί να σας πειράξει κανένας...

Τοποθετημένο δίχτυ σκίασης ύψους δύο μέτρων, και τα μελίσσια είναι απολύτως νόμιμα!!

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Το δασαρχειο τελικα σου ειπε οτι εχει παρει κωδικους απο τους παρανομους???θα ενημερωσει τους παρανομους ή θα κανει μυνησεις χωρις ειδοποιηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με ειδοποιηση γίνεται παντα. τωρα για το συγκεκριμενο δεν πηρα τετοιες πληροφοριες, μου ειπαν μονο οτι τρεχουν ηδη περιστατικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θεμα δεν ειναι μονο η νομοθεσια αλλα μην ενοχλουν γενικα .
    Ξερω περιστατικο που περασε καποιος με μηχανη και κοντεψε να πεσει απο τσιμπημα που δεχτηκε , ε την αλλη μερα πηγε και αναποδογυρισε ολα τα κουτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΖΗΜΙΑ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΔΙΩΚΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!