Widget Recent Post No.

Ο σημαντικότερος χειρισμός για να αναπτυχθούν οι παραφυάδες αυτή την εποχή



Σήμερα θα γράψουμε κάποιους ειδικούς χειρισμούς της εποχής για τις νέες παραφυάδες που έχουμε φτιάξει. Η βασίλισσα μετά τον πρώτο μήνα ζωής της έχει αρκετά μεγάλη όρεξη, και πραγματικά γαζώνει τα πλαίσια σε πολύ μικρό χρόνο. Είναι πολύ ξεκούραστη όλο ενέργεια. Όμως πολλές φορές η εποχή δεν επιτρέπει αυτή την ανάπτυξη ειδικά όταν δεν υπάρχει καλή ανθοφορία έξω! Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση; Υπάρχει κάποια οικονομική λύση να βοηθήσουμε τα μελίσσια;


Οι περισσότεροι μελισσοκόμοι βρίσκονται σε κακή οικονομική κατάσταση λόγω της δυσχέρειας των τελευταίων χρόνων και την χαμηλή παραγωγή μελιού στις νομές. Έτσι σήμερα θα δώσουμε μια πολύ απλή και οικονομική λύση που εφαρμόζεται κατα κόρον απο τους επαγγελματίες μελισσοκόμους, αλλά και αυτούς που θέλουν ίσα ίσα να κρατήσουν τα μελίσσια και να κάνουν αργότερα τρύγο σε κάποια νομή.

Η λύση λοιπόν είναι να αγοράσουμε έτοιμα ζυμαράκια του 1κιλού και να το κόψουμε σε κομματάκια! Δηλαδή με απλά λόγια να κεράσουμε "λουκουμάκι" τις μέλισσες μας. Πολλοί μελισσοκόμοι κόβουν το ζυμάρι σε κομμάτια, και γίνεται αρκετή οικονομία έτσι ώστε και εμείς να μη χαλάμε πολλά χρήματα και οι παραφυάδες να ταίζονται. Συγκεκριμένα η καλύτερη αναλογία είναι να βάλουμε απο μισό κιλό σε κάθε παραφυάδα 2-3 πλαισίων, ενώ μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε περισσότερη οικονομία να δώσουμε και 1/3 του κιλού. Η τεχνική αυτή είναι αρκετά αποδοτική όταν έχουμε κόψει πολλές παραφυάδες και δεν έχουμε τα χρήματα να τις τροφοδοτήσουμε σωστά όλες ταυτόχρονα. Αν δουλεύουν και λίγο νομή, θα βγάλουν αρκετό διάστημα με το ζυμαράκι τους.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια