Widget Recent Post No.

Η πιο παραγωγική βασίλισσα του μελισσοκομείου μου: Έκοψα πολλές παραφυάδες από αυτή αλλά σήμερα δυστυχώς έφτασε...



Ο μελισσοκόμος Νίκος γράφει...
Είναι και αυτές οι μέρες που δεν θέλεις ποτέ να έρθουν αλλα δυστυχώς σε φτάνουν με γρήγορο ρυθμό. Σήμερα ήρθε η σειρά της συγκεκριμένης βασίλισσας να αντικατασταθεί μιας και έπιασε την 3ετία και το μελίσσι της πλεον είχε γίνει αντιπαραγωγικό. Είναι η βασίλισσα νο.7 ή όπως αλλιώς την αποκαλούσα η "τσαούσα" μου. Πριν 3 χρόνια όταν την έπιασα απο αφεσμό πάνω σε ένα δέντρο αναγκάστηκα 3 φορές να την μαζέψω. Δεν ήθελε να κάτσει με τπτ στη κυψέλη της,με αποτέλεσμα να με τρέχει κ να την ακολουθώ με τη σκάλα απο δέντρο σε δέντρο.

Όταν πήρε την απόφαση όμως να εγκατασταθεί στη κυψέλη τότε έδωσε τα ρέστα της δημιουργώντας μελίσσι 2όροφο κ φουλ παραγωγικό. Απο αυτήν έκανα άλλα 10 μελίσσια το ίδιο δυνατά και παραγωγικά με το αρχικό. Κράτησα το γενετικό της υλικό ως ένα βαθμό στο μελισσοκομείο μου. Δε μου πήγαινε η καρδιά να την θανατώσω. Την πήρα στο υπόγειο,την κράτησα λίγη ώρα συντροφιά και μετά την αποχαιρέτησα απλά.Οι αφεσμοί που πιάστηκαν το πρωί μετρίασαν λίγο την ένταση της μέρας ωστόσο πάντα θα έχει μια ξεχωριστή θέση στο μυαλό μου σαν την πιο ζόρικη βασίλισσα που πέρασε από τα χέρια μου όσο καιρό ασχολούμαι μαζί τους.



Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Μήπως ένα τέτοιο μελίσσι είναι καλυτερα να το ορφανεψεις και να περιμενεις για να βγάλει από τους δικούς του γόνους νέα βασίλισσα; Ή προτιμας να βάλεις απο αλλού; Τι έκανες στη συγκεκριμένη περίπτωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nick G. Οι μελισσοκόμοι σε αυτή την περίπτωση που έχουν δυνατή βασίλισσα παίρνουν γόνο από αυτό το μελίσσι και εμβολιάζουν κελιά ώστε οι νέες βασίλισσες που θα προκύψουν θα προέρχονται γενετικά από την καλή βασίλισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επρεπε να της δοσεις τιμητικη αδελφε. Να περασει τα γηρατεια της με τις αδελφες και κορες της. Εχω και γω μια 2 χρονων αστερι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!