Widget Recent Post No.

Μου έκλεψαν 13 μελίσσια και οι κλέφτες βρέθηκαν: Η μαρτυρία του μελισσοκόμου Θοδωρή...



Του έκλεψαν και τα 13 μελίσσια που είχε, και οι δράστες βρέθηκαν. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείτε μια μεγάλη έξαρση κλοπών πάνω στη μελισσοκομία. Είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος πόσες κλοπές έχουν γίνει σε όλη την Ελλάδα. Άλλοι χάνουν 1-2 κυψέλες και άλλοι 100 μέσα σε μια μέρα. Ποια θα ήταν τα συναισθήματα σας αν συνέβαινε κάτι τέτοιο και στα δικά σας μελίσσια; Νομίζω πως η οργή θα ήταν ασυγκράτητη.

Στατιστικά με όσους κλέφτες πιάστηκαν μέχρι τώρα ήταν μελισσοκόμοι. Μεγάλοι κυρίως. Βέβαια έγιναν μεγάλοι κλέβοντας. Επίσης όσοι κλέφτες πιάστηκαν δεν το έκαναν για πρώτη φορά αλλά κατ επανάληψη. Αυτά μπορούν να πουν πολλά για εμάς. Πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή ποιους βάζουμε στα μελίσσια μας, που τα έχουμε τοποθετημένα και να μην είναι εκτεθημένα σε δρόμους όπου τα βλέπει πολύς κόσμος. Στόχος των μελισσοκλεφτών είναι κυρίως οι νέοι μελισσοκόμοι, αλλά και οι απυροσφράγιστες κυψέλες. Μην ξεχνάμε και τον μανιακό της παύλιανης που γκρέμιζε κυψέλες απο νέους μελισσοκόμους προκειμένου να μην υπάρχει "ανταγωνισμός στο μέλι"

Δείτε την ανακοίνωση που μας έστειλε ο μελισσοκόμος Θοδωρής από την κλοπή που υπέστη το μελισσοκομείο του. Σας την παραθέτουμε αυτούσια χωρίς καμία επεξεργασία:

Στις 7/4/2013 εκλάπησαν από το μελισσοκομείο μου 13 κυψέλες ,οι δράστες βρέθηκαν και τα μελίσσια κατασχέθηκαν από την αστυνομία όπως προβλέπει ο νομός ,αφού στην συνέχεια παραδοθήκανε σε εμένα (ιδιοκτήτης).ΟΙ ΔΡΆΣΤΕΣ ήτανε 3 άτομα και κατηγορούνται για την αξιόποινη πράξη της (κακουργηματικού χαρακτήρα )ζωοκλοπής ,κατά συνατουργία και κατ εξακολούθηση ,τετελεσμένη και σε απόπειρα . Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 16 Ιουνίου στο τριμελές κακουργοδικείο Λάρισας.Σχόλιο ,ίσως είναι ευκαιρία να δώσουμε ένα ισχηρο μάθημα σε αυτή την μάστιγα.Συμπαράσταση όλων σας είναι απαραίτητη.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΙΑΚΟ ΤΗΣ ΠΑΥΛΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΛΙ.ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΥΛΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙΣ.ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΟΤΙ ΓΚΡΕΜΙΖΑΝ ΜΟΝΟ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΩΔΙΚΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ,ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΚ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ ΚΑΙ Δ/Υ,ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΑΝΕ,ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΕΝΩ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ.ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΑΤΟΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΠΑΥΛΙΑΝΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΟ ΜΕΛΙ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟΠΙΚΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΜΠΕΛΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε μου αυτο που γράφω ειναι οτι γνώμη σχημάτισα με όλα όσα διάβασα και απο τις μαρτυρίες των ίδιων των μελισσοκόμων - είχε γίνει χαμός και μέσα στο blog και μέσα στο facebook. Λυπάμαι που χάθηκαν τόσα μελίσσια τζάμπα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά που όταν πήγαινα για τρύγο στον έλατο, έμαθα τα περιστατικά και δεν μπορούσα να το πιστέψω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!