Widget Recent Post No.

Πλαστικές κυψέλες ANEL: 2 χρόνια δοκιμαστικής χρήσης και συμπεράσματα από τα μελίσσια μας



Πέρασαν δύο χρόνια δοκιμαστικής χρήσης με τις πλαστικές κυψέλες της ANEL και σήμερα θέλω να μιλήσω σε όλους για τα συμπεράσματα που έβγαλα μετά από τόσο καιρό χρήσης. Στα μελίσσια έκανα πολλές μεταφορές, δούλεψα πατώματα γεμάτα μέλι, έκοψα πολλές παραφυάδες και ταυτόχρονα σύγκρινα τι με συμφέρει σα μελισσοκόμος και αν τελικά αξίζει να συνεχίσω με τέτοιες κυψέλες, η να συνεχίσω με ξύλινες που εκ πρώτης όψεως φαίνονται μια φθηνή λύση. Σήμερα έχω να σας πω αρκετά πράγματα και νομίζω ότι θα βοηθήσουν πολύ τους νέους που ψάχνονται και δεν ξέρω ποια επιλογή να ακολουθήσουν.

Αρχικά όσον αφορά την ποιότητα των πλαστικών παρατηρώ αυξημένη ανθεκτικότητα τόσο στον ήλιο όσο και σε χτυπήματα βάρη κλπ. Δύο χρόνια τώρα και οι κυψέλες φαίνονται σα καίνουργιες λες και τις αγόρασα χθές. Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τον μελισσοκόμο. Δηλαδή να έχει εύθραυστο υλικό που δεν σαπίζει και δεν χρειάζεται ποτέ συντήρηση. Από την εμπειρία μου και από όσο παρατηρώ στο μελισσοκομείο μου οι κυψέλες έχουν μπροστά τους πάρα πολλά χρόνια ζωής, και αυτό διότι η εταιρία ANEL εξειδικεύεται πάνω σε τέτοιες κατασκευές, και έχει στο χώρο της μελισσοκομίας πάρα πολλά χρόνια παράγοντας μαζικά όλα τα είδη και τον εξοπλισμό που χρειάζεται ο μελισσοκόμος. Απο τροφοδότες γυρεοπαγίδες μέχρι πλαστικές κυψέλες.

Κάτι πολύ σημαντικό όσον αφορά την ανθεκτικότητα: Οι πλαστικοί πάτοι της ANEL κυκλοφορούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην αγορά, και οι μελισσοκόμοι τους έχουν ακόμη. Το πλαστικό είναι τοσο γερό που κρατάει ακόμα. Με την ίδια ποιότητα κατασκευάζονται και οι κυψέλες και αυτό φαίνεται. Όπως σας είπα πέρασε τόσος καιρός και οι κυψέλες λάμπουν!

Το σημαντικότερο πράγμα που με οδηγεί να καταργήσω οριστικά πλέον τις ξύλινες κυψέλες και να συνεχίσω με πλαστικές είναι η ταχύτερη ανάπτυξη που έχουν οι πλαστικές. Τα μελίσσια ξεχειμωνιάζουν με 100% επιτυχία, δεν αρρωσταίνουν, και γενικά βλέπω πολύ μεγάλες διαφορές. Τα μελίσσια που είναι εγκατεστημένα μέσα σε πλαστική κυψέλη έχουν σχεδόν δύο φορές ταχύτερη ανάπτυξη, για παράδειγμα νωρίς την άνοιξη που είναι κρίσιμη περίοδος έχουν διπλούς γόνους και διπλό πληθυσμό, πράγμα που εκτοξεύει την ανάπτυξη...

Μερικοί σκέφτονται το κόστος! Αν όμως κάτσουμε και υπολογίσουμε πόσα έξοδα κάνουμε για τις ξύλινες αγοράζοντας υλικά, και ξοδεύοντας πολλές εργατοώρες θα καταλάβουμε ότι χαλάμε πολύ περισσότερα. Άσε που στις ξύλινες θα χρειαστούμε πάλι συντήρηση σε 5 χρόνια.

Δεν έχω να πω άλλα. Δείτε το νέο μου υλικό και φωτογραφίες από τα μελίσσια. Νομίζω πως μιλάνε απο μόνες τους!













Επικοινωνήστε με την ANEL στα τηλέφωνα: 2102483870 ή 2102771180
Email: sales@anel.gr
Site: www.anel.gr

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Πάλι διαφήμιση;;;
    Καλά κανείς όμως. Δεν σου την λέω, αλλά γιατί δε λες τι γίνεται για όσους θέλουν βιολογική;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωρίζει κάποιος να μας πει ή μήπως κάποιος εκπρόσωπος από την ίδια την Anel να μας πει γιατί δεν έχει τις τιμές της αναρτημένες στο site της; Εδώ και ποσό καιρό γράφουν υπό κατασκευή! Ποτέ θα ύπαρξη διαφάνεια στις τιμές τους για ενημέρωση μας αλλά και για την διαφάνεια και αξιοπιστία προιον-τιμή που κάνουν όλες οι άλλες μεγάλες εταιρίες εμπορίας μελισσοκομικου εξοπλισμού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οκ,με έπεισες,δεν μας είπες ποιος είσαι,ανυπόγραφο άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για βιολογική μελισσοκομία δε γνωρίζω τι ισχύει περί νομοθεσίας και αν θα αλλάξει κάτι στο μέλλον.

    Αυτό με τις τιμές φίλε νομίζω θα το φτιάξει σύντομα η εταιρία.

    Τώρα σχετικά με τις διαφημίσεις, εγώ γράφω την άποψη μου από τις εμπειρίες μου σα μελισσοκόμος. Δεν έχω κάτι να κρύψω, και όταν ένα προϊόν αξίζει γιατί να μην το κάνουμε γνωστό στη σελίδα; Οι κυψέλες είναι τέλειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί δεν δοκίμασες και ******* να μας πεις γνώμες και διάφορες; Γιατί ακούω πως είναι καλύτερες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγώ έχω ακούσει πολλά έτσι κατέληξα στην ANEL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή