Widget Recent Post No.

Έκπληκτος έμεινε ο μελισσοκόμος όταν είδε κάτι στο δρόμο. Αυτό λέγεται ευσυνείδητη μελισσοκομία



Καλημέρα, σήμερα είπα να πεζοπορήσω και να ποδηλατήσω μιας και ακόμα εδώ στην Αττική έχουμε χαρά θεού στον καιρό μας. Μένω στους πρόποδες τις Πάρνηθας και είπα να πάω βόλτα στον δρυμό Πάρνηθας ένα μονοπάτι που οδηγεί σε ένα μοναστήρι της περιοχής. Έκπληκτος βρήκα ένα σημάδι μελισσοκόμου. Σας Στέλνω ενδεικτικά 2 φωτογραφίες να μου πείτε την γνώμη σας.. Αν αυτό λέγεται ευσυνείδητη μελισσοκομία, για να μαθαίνουμε εμείς οι νέοι μελισσοκόμοι κ να θυμούνται οι παλιοί!



Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. πεταμα στο γκρεμο μερος πιανεις μονο με ζωντανο μελισσι οπως οριζει ο νομος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ιδια κάνουν οι μακακες μελισσοκομοι παντού.Στη Δεσφίνα Φωκίδος συγκεκριμένα που έρχονται για τους θυμαρότοπους αφήνουν σαβούρα πολοί και κάρτα για συστάσεις αν χρειαστεί.Να μην αναφερθώ στη τοποθέτηση δίπλα σε αυτοκινητόδρομους με μεγάλη κυκλοφορία και ιδιόκτητες εκτάσεις και πουλάνε και νταιλίκι. Απο φέτος όμως ούτε να το σκεφτούν καθώς ενημερώθηκαν έγκαιρα οι αρχές και θα υπάρχουν μυνήσεις.ΕΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ.Για τους υπόλοιπους χρονιά πολλά , καλή χρονιά ευπρόσδεκτοι και γνωριστήτε και με κανένα ντόπιο μελισσοκόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι και μολις ακουμπισεις τα μελισσια σου εξυπνε, στο σημειο που εχει βαλει ο μαλακας τη σαπια κυψελη, πας και τα βρισκεις ολα τουμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην κρίνετε και μην βγάζετε τοσο ευκολα συμπερασματα.
    Θεωρω οτι η κυψελη δεν ειναι σκουπιδια , δεν ειναι πεταμενη.
    Κανενας δεν θα το έκανε αφήνοντας πανω τοσο ευδιάκριτα ονομα και τηλεφωνο.
    Ο άνθρωπος μαλλον ειχε εκει τα μελισσια του και άφησε την παλιά κυψέλη ως φώλι και ενδειξη προς αλλους μελισσοκομους που τυχον θελησουν να αφησουν στο σημειο τα δικα τους μελισσια οτι ο χωρος ειναι "μελισσοκομικα πιασμενος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σημαδι είναι μόνο η γονοφωλια με πληθυσμό αυτή η ελεεινή καταστασι με κυψέλες 50 ετών Πρεπη να σταματηση και βασικός συντελεστής Πρεπη να είναι οι συλογοι και το δασαρχειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με τον Γιώργο Παρχαριδης,αλλά φίλε μου δυστηχως δεν γίνεται τίποτα να σταματήσουν αυτά τα ρεταλια την πρακτική τους!!!

      Διαγραφή
  6. ψάχνοντας για μελισσοτοπο έπεσα πάνω εδω

    http://postimg.org/image/e720hjww3/

    http://postimg.org/image/abqg12tcj/

    εκτός ότι έχει καταντήσει τον χώρο τσαντίρι, έχει πιάσει τον χώρο και δεν γνωρίζουμε αν τα παράτησε ή όχι και δεν ξέρω και ποιος θα μπορούσε να με ενημερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στους παλιοτερους μελισσοκομους υπηρχε σεβασμος στους "πιασμενους μελισσοκομικους χωρους" χωρις προβλήματα.
    Οι αγραφοι νομοι πολλες φορες ειναι ισχυροτεροι των αλλων.
    Εαν τωρα καποιους τους πειραξε η μια κυψελη του ανθρωπου και την θεωρουν σκουπιδι ...καλο θα ηταν να κανουν την αυτοκριτικη τους πριν μιλησουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόνο που δεν υπάρχει σεβασμός στους υπόλοιπους ανθρώπους.
    Μη σε πιασει κατούρημα, μη σου σκασει κανενα λάστιχο, μη θελήσεις να σταματήσεις κάπου γιατί έτσι θες. Μελίσσια πάνω στο δρόμο παντού.
    Και μετά μιλάμε για σεβασμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε παιδια εαν πατε να πιασετε τοπο για τα ελατα τον ιουνιο τι περιμενετε να βρειτε.σας φταιει ο μ που αφησε τη παλια κυψελη;θα βαλει μελισι με δυο πλαισια και θα το κρατησει τον τοπο στη τελικη.οποιος θελει να βρει τοπο θα βρει αν ψαξει εγκαιρα.δε σας φταινε οι κυψελες παντα ετσι γινοταν και θα γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαλαρώστε ..Το κατούρημα δεν είναι πρόβλημα που αφορά τα μέλισσα αλλά τον ουρολόγο.
    Με χιούμορ. ...Καλή χρονιά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!