Widget Recent Post No.

Θανάτωση σκούρκων με δηλητήριο: Ένας ανήθικος τρόπος εξόντωσης (VIDEO)



Προσωπικά θεωρώ τον τρόπο αυτό "ανήθικο" αν και για εμάς τους μελισσοκόμους αυτά τα σερσέκια είναι μεγάλος μπελάς ειδικά μερικές χρονιές που έρχονται μιλιούνια και ξεσκίζουν τις μέλισσες αποδεκατίζοντας ολόκληρα μελισσοκομεία!

Πρόκειται για μια μέθοδο που εφαρμόζεται στο εξωτερικό και όπως υποστηρίζεται είναι απίστευτα αποτελεσματική μιας και χτυπά τα σερσέκια στο εσωτερικό της αποικίας τους. Να σας θυμίσω οτι σε χώρες όπως η Ιαπωνία, έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ μεγαλύτερα έντομα όπως για παράδειγμα η Γιγάντια Ιαπωνική σφήκα. 

Η μέθοδος έχει ως εξής. Ο μελισσοκόμος πιάνει ένα σερσέκι με μια απόχη, έπειτα του κόβει με ένα ψαλίδι τα πίσω πόδια, το βουτάει ολόκληρο το έντομο μέσα στην "δηλητηριασμένη σκόνη" και στην συνέχεια το απελευθερώνει. Αυτό το ένα σερσέκι θα μεταφέρει το δηλητήριο κατευθείαν εντός της φωλιάς και θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά, εως και κατάρευση της κοινωνίας. Αν σταματήσει στη μέση της διαδρομής για να καθαριστεί αυτό θα είναι αδύνατο εφόσον έχουν κοπεί τα πίσω πόδια καθαρισμού.

Όπως είπα και παραπάνω δεν θα εφάρμοζα ποτέ μια τέτοια μέθοδο όμως σας δείχνω το βίντεο για να δείτε τι είναι ικανός να σκαρφιστεί ο ανθρώπινος νούς (και ειδικά του μελισσοκόμου) προκειμένου να σώσει τις μελισσούλες του! Για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να δοθούν άλλες πληροφορίες!


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. το 1999 στο 4 συνεδριομου το ειπαν με διαφορετικο τροπο τουσ πιανησ σε μια παγηδα τουσ ραντειζησ με ζαχαρονερο που εχη δηλιτηρειο και αργα το απογευμα τουσ αφεινησ ελευθερουσ δεν ειδα κανενα αποτελεσμα αν το παρη σε κυμα κατη γηνεται αλλα δεν το περνη παναγιωτησ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πλαθουμε κιμα με καποιο νεονικοτινοειδες εντομοκτονο και λιγο λαδι, το βαζουμε σε ενα κλουβακι για πουλια για να μην φολιασουμε ολα τα ζωντανα του κοσμου και το κρεμαμε καπου που δεν μπορουν να πανε γατες. σκουρκοι και σφηκες τελος για παντα. οι επομενες γεννεες θα τα βλεπουν μονο στα μουσεια φυσικης ιστοριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!