Widget Recent Post No.

Εκπαίδευση μελισσοκόμων από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα στη Δράμα



Τριήμερη ταχύρυθμη εκπαίδευση μελισσοκόμων, σε θέματα Εθνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας, αρχές οργάνωσης ενός μελισσοκομείου, μελισσοκομικούς χειρισμούς κατά τη διάρκεια του έτους και τα μελισσοκομικά φυτά, διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας σε συνεργασία με τον Αγροτικό Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Δράμας.

Η εκπαίδευση εντάσσεται στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, 1.3 «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων» για το έτος 2015, με σκοπό την βελτίωση της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας 2014-2016 στη χώρα μας.

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε τριάντα (30) επαγγελματίες Μελισσοκόμους, κατόχους μελισσοκομικού βιβλιαρίου, είναι συνολικής διάρκειας 15 ωρών και θα πραγματοποιηθεί τις απογευματινές ώρες (έναρξη 16.00 μ.μ., λήξη 21.00 μ.μ), από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου 2015, στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων-προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην Κ.Ε.Γ.Ε.), στο 5ο χλμ. Δράμας – Θεσσαλονίκης.

Εισηγητές της εκπαίδευσης είναι ο καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Θρασυβούλου Ανδρέας και ο γεωπόνος κ. Καράγιωργας Νικόλαος.

Η επιλογή των εκπαιδευομένων θα γίνει κατά σειρά προτεραιότητας, κατόπιν υποβολής αίτησής τους προς το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας και την προσκόμιση θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου ή φωτοαντιγράφου αυτού. Θα προτιμηθούν μελισσοκόμοι που δεν παρακολούθησαν την αντίστοιχη περυσινή εκπαίδευση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας κ. Άνθιμο Αναστασιάδη, στο τηλ. 25210-58175.

agrotypos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια