Widget Recent Post No.

Που δημιουργείται το μελίτωμα στον Έλατο; Βλέπω κάμπιες και πράσινα ζουζούνια στη φούντα, τι σημαίνει;



Είμαι νέος μελισσοκόμος και έχω δει πάνω στις φούντες κάμπια καθώς και πράσινα ζουζουνια που μοιάζουν με μελίγκρα.θέλω να ρωτήσω το εξής:Η ύπαρξη της κάμπιας τι σημαίνει; Από αυτήν δημιουργείται το μελίτωμα που συλλέγουν οι μέλισσες; Ευχαριστώ πολύ!

Απάντηση...
Η οποία μελίγκρα αυτή μαζεύεται στις φούντες του Ελάτου και και τότε είναι που λέμε "δίνει ο έλατος στην φούντα". Είναι πάρα πολύ ευαίσθητη στη βροχή και η φούντα από μόνη της δεν αποτελεί λόγο για μεταφορά στα έλατα, εκτός και αν ξέρουμε (???) ότι δεν θα βρέξει ή άντε να ρίξει λίγο. Μια βροχούλα δεν είναι ικανή να την ξεπλύνει όλη αλλά 2,3 βροχές μπορούν. Να καλή ώρα όπως τώρα που αναμένονται βροχές μέχρι και την Παρασκευή σε όλη την Πίνδο και ορεινή Πελοπόνησσο.

Ο κόμπος από την άλλη είναι πιο σταθερός και αντέχει στις βροχές. Αν δεις να στάζει ο κόμπος, τότε όπως είσαι πας στο μελισσοκομείο σου το φορτώνεις και το ανεβάζεις στα έλατα!



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!