Widget Recent Post No.

Νέα απο το Έλατο: Ξεκίνησε να στάζει, οι μεταφορές ξεκίνησαν!



Ο έλατος όπως όλα δείχνουν ξεκίνησε να δίνει! Σε λεπτομερή παρατήρηση που κάναμε χθές πάνω στα έλατα είδαμε μέλισσες να συλλέγουν στην φούντα αλλά και στον κόμπο με μανία. Στην φούντα οι κάμπιες έχουν πολλαπλασιαστεί σε μεγάλους αριθμούς και τα έλατα στάζουν μελάκι κάτω στο χώμα! Θα δείτε στην συνέχεια την προσβολή της κάμπιας σε φωτογραφίες!

Χθές μεταφέραμε τα μελίσσια μας στο Έλατο και φαινόταν να δουλεύουν πολύ καλά τόσο σε μελίτωμα όσο και σε άνθη. Ερχόταν μπόλικη γύρη!  Πολύ λίγοι μελισσοκόμοι έχουν ανέβει στο βουνό ακόμα αλλά φαίνεται πως από χθες δόθηκε το σύνθημα να μεταφέρουν όλοι τα μελίσσια τους! Μετρήσαμε σε μη κεντρικό δρόμο του Αγρινίου πάνω από 20 μελισσοκομικά φορτηγά γεμάτα μελίσσια! Άρα μέσα σε αυτή τη βδομάδα οι περιοχές θα γεμίσουν μελισσάκια!

Οι φωτογραφίες που θα δούμε παρακάτω τραβήχτηκαν πιο πάνω από το χωριό Κόνισκα του Νομού Ευρυτανίας. Και κάτι άλλο. Μην περιμένετε από τους παλιούς μελισσοκόμους να σας πουν αν δίνουν τα έλατα. Κανείς δεν θα σας πεί. Παρατηρήστε μόνοι σας τα μελίσσια και τα έλατα και αν δείτε κάτι παρόμοιο με τις φωτογραφίες να είστε σίγουροι ότι τα μελίσσια θα δουλέψουν!










Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. εχω στο κοσνικο τα μελισσια μου εδω και 10 μερες.χτιζουν σαν τρελες και ερχετε το μελι μεσα στις κυψελες μπολικο.με εχει φοβισει λιγο ο καιρος που εχει δωσει για τεταρτη και πεμπτη.λετε να κανει ζημια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εσεις απο το μπλοκ δε ξερεται να μου δωσετε μια απαντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν είναι μικρή βροχή, ψιλόβροχο δεν θα κάνει ζημιά. Αν είναι καταιγίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλο ειναι να μην λετε ικασιες δινει δεν δινει ο ελατος και τα στοιχεια να ειναι σωστα και εμπιρεστατομενα και οχι μια φουντα!
    τα στοιχεια ειναι τα εξεις ¨΄ οτι ο ελατος μερχι πριν 5 μερες εδινε απο 100 γρ εως μεγιστη 600 γρ σε διπλο πατημενο μελισσι και σημερα ξεκινησε τα - ελπιζω οχι για πολυ και αυτα τα στοιχεια αφορουν περιοχη ευριτανιας και ορεινη ναυπακτιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυριε Μανωλη ειμαι νεος μελισσοκομος και εχω δει πανω στις φουντες καμπια καθως και πρασινα ζουζουνια που μοιαζουν με μελιγρα.θελω να ρωτησω το εξης:Η υπαρξη της καμπιας τι σημαινει; Απο αυτην δημιουργειτε το μελιτωμα που συλλεγουν οι μελισσες; Ευχαριστω πολυ! Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα φίλε μου!
    Ονομάζομαι Χάρης Σταμάτης, και εγω ειμαι ο συντάκτης της ανάρτησης. Το μελιτωμα δημιουργουν αυτα τα μικρα εντομακια σα μελιγκρα που βλεπεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η οποία μελίγκρα αυτή μαζέυεται στις φούντες του Ελάτου και και τότε είναι που λέμε "δίνει ο έλατος στην φούντα". Είναι παρα πολύ ευαίσθητη στη βροχή και η φούντα από μόνη της δεν αποτελεί λόγο για μεταφορά στα έλατα, εκτός και αν ξέρουμε (???) ότι δεν θα βρέξει ή άντε να ρίξει λίγο. Μια βροχούλα δεν είναι ικανη να την ξεπλύνει όλη αλλά 2,3 βροχές μπορούν. Να καλή ώρα όπως τώρα που αναμένονται βροχές μέχρι και την Παρασκευή σε όλη την Πίνδο και ορεινή Πελοπόνησσο.

    Ο κόμπος από την άλλη είναι πιο σταθερός και αντέχει στις βροχές. Αν δεις να στάζει ο κόμπος, τότε όπως είσαι πας στο μελισσοκομίο σου το φορτώνεις και το ανεβάζεις στα έλατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!