Widget Recent Post No.

Ο.Μ.Σ.Ε. Επανεκλέχθηκε πρόεδρος ο Β. Ντούρας



Υψηλοί τόνοι κυριάρχησαν στην χθεσινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ομοσπονδίας Μελισσοκόμων Ελλάδας που έγινε στο Επιμελητήριο Λάρισας, καθώς υπήρξε διαφωνία μεταξύ των μελών της ΟΜΣΕ για την συνεργασία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας.


Η συνέλευση, στην οποία παραβρέθηκαν πάρα πολλοί πρόεδροι Μελισσοκομικών Συλλόγων και αντιπρόσωποι απ όλη την χώρα, ξεκίνησε με τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του προέδρου της ΟΜΣΕ Βασίλη Ντούρα, ενώ στη συνέχεια όταν η κουβέντα έφτασε στην αξιοποίηση διαφόρων προγραμμάτων στην έρευνα και την τεχνολογία προέκυψε διάσταση απόψεων, με ορισμένους να επιθυμούν αυτή η δράση να γίνει με αποκλειστική ευθύνη της Ομοσπονδίας και άλλοι να ανατεθεί στα Πανεπιστήμια που διαθέτουν την υποδομή και το έμπειρο προσωπικό. Τελικά την οριστική απόφαση θα λάβει η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Ακολούθησαν εκλογές από τις οποίες εκλέχθηκαν 11 (από τους 18 υποψήφιους) διοικητικοί σύμβουλοι, που συνεδρίασαν αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία και συγκροτήθηκαν σε σώμα. Πρόεδρος για την επόμενη τριετία επανεκλέχθηκε ο Βασίλης Ντούρας (Μαγνησία), αντιπρόεδρος ο Αχ. Παπαστεργίου (Χαλκιδική), γραμματέας η Χρ. Κουβαρά (Λάρισα), ταμίας ο Κων. Θάνος (Τρίκαλα) και μέλη οι Νίκος Παλαιοκώστας (Αττική), Μανώλης Μαυροπλάκης (Λασίθι), Θωμάς Τρουλίδης (Λαγκαδάς), Γιώργος Σεντεμέντες (Μεσσηνία), Κυριάκος Πασχάλης (Θάσος), Κώστας Πανέτας (Άρτα) και Παν. Σοφίας (Θεσπρωτία).

Στην Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν πρόεδρος ο Κώστας Καλαπούτης (Λάρισα) και μέλη οι Ιωάννης Κωτίδης (Βέροια) και Σπύρος Δελής (Λαγκαδά).Αμέσως μετά τη συγκρότηση της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας ο πρόεδρος κ. Βασίλης Ντούρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της συνέλευσης τονίζοντας πως «οι μελισσοκόμοι αποφάσισαν να εκπροσωπούνται μόνοι τους απορρίπτοντας τις παρεμβάσεις της Επιστημονικής Εταιρίας μέσω ορισμένων συναδέλφων, που επιχείρησαν τον έλεγχο της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας μας…».

πηγή : eleftheria.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια