Widget Recent Post No.

Προγράμματα Μελισσοκομίας 2015, Δράσεις από την ΠΝΑ



Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος για τη Βελτίωση των συνθηκών  Παραγωγής και Εμπορίας των προϊόντων της  Μελισσοκομίας έτους 2015:

Δράση 3.1 Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων (Αντικατάσταση κυψελών):

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης, εφόσον είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένο), δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, και προσκομίσουν δικαιολογητικά αγοράς κυψελών με ημερομηνία από 1/9/2014 έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στη δράση, δηλ. την 30/4/2015.


Δράση 3.2 <Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας>: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι «επαγγελματίες αγρότες» και οι συνταξιούχοι ΟΓΑ εφόσον είναι  κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον εκατόν πενήντα (150) παραγωγικών μελισσοσμηνών, είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένο), μετακινούν τουλάχιστον 80 μελισσοσμήνη και δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι προκειμένου να ενταχθούν στις δράσεις πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Κέντρο Μελισσοκομίας του Νομού τους απευθείας ή μέσω των Μελισσοκομικών Συνεταιρισμών της περιοχής τους ή μέσω των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας, με ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής  1/3/2015- 30/4/2015.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας στη Ρόδο τηλ. 2241364915 , στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στη Σύρο τηλ.2281098828, καθώς και στα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ε.Π.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια